Újrahasznosított műanyagok az autóiparban

Újabb stratégiai partnerséget köt a TotalEnergies a fejlesztés felgyorsítása érdekében

2022. február 23., szerda, 15:04

Címkék: autógyár autógyártás autóipar autóipari beszállító műanyag műanyaggyártás TOTAL újrahasznosítás

A TotalEnergies és a Plastic Omnium stratégiai partnerséget írt alá, amelynek köszönhetően, mostantól közös erővel fejlesztik és tervezik az új, újrahasznosított polipropilénből készült műanyagokat. A vállalatok ezzel az együttes fellépéssel kívánnak megfelelni az autóiparra vonatkozó szigorú esztétikai és biztonsági előírásoknak.

A TotalEnergies és a Plastic Omnium egyesítik innovációs és mérnöki képességeit, annak érdekében, hogy új típusú, újrahasznosított anyagokat hozzanak létre. Ezek az új anyagok amellett, hogy nagyobb teljesítményt nyújtanak, még a környezeti terhelésük is alacsonyabb. Ez az innovatív megközelítés megoldást nyújthat az elhasználódott műanyagok által előidézett kihívásokra is. Legfőbb pozitív tulajdonságuk, hogy már 20%-tól, egészen 100%-ig tartalmazhatnak ipari és háztartási hulladékokból származó újrahasznosított anyagokat, illetve használatuk hatszor kisebb CO2-kibocsátással jár, mint az új anyagoké.

Az autóipar szén-dioxid kibocsátásának csökkentésében kulcsszerepet játszik a karosszériában megtalálható műanyagok felhasználása. Többek között megkönnyítik az aerodinamikai teljesítmény javítását és a járművek össztömegét is csökkentik. Mindezek együttesen járulnak hozzá a belsőégésű járművek által felhasznált üzemanyag mennyiségének csökkentéséhez.

Valérie Goff, a TotalEnergies polimerekért felelős vezető alelnöke szerint: "A Plastic Omniummal való partnerség nagyszerű példája a jó célt szolgáló együttműködéseknek, valamint az innovációnak, amely az egyre magasabb minőségű és környezetbarát újrahasznosított műanyagok kifejlesztése érdekét szolgálja. Ez a projekt is hozzájárul a körforgásos gazdaság kihívásának kezeléséhez és ahhoz a törekvésünkhöz, hogy 2030-ra 30%-ban újrahasznosított és megújuló polimereket állítsunk elő."

Stéphane Noël, a Plastic Omnium Intelligens Külső Rendszerek elnök-vezérigazgatója pedig így fogalmaz: "A műanyagok újrahasznosítása számunkra, gyártók számára kihívást jelent, bolygónk számára pedig létfontosságú kérdés. Ez az izgalmas partnerség lehetővé teszi azt, hogy jobban integrált és környezetkímélőbb válaszokat adjunk, amelyek tükrözik ügyfeleink és beszállítóink szén-dioxid semlegességi céljait. Ez abszolút központi eleme annak a stratégiai partnerségnek, amely az iparágban jelenleg zajló mélyreható átalakulást igyekszik támogatni."

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN MARCH

LAUNCH CONTROL SPECIALIST

BIG TEST STAND PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

PROCESS PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST DRIVETRAIN & DRIVING DYNAMICS (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST ELECTRIC / ELECTRONICS (M/F/X)

Média Partnerek