Rapid.Tech 2015

Aktuális, látványos, vonzó

2015. február 27., péntek, 08:58

Címkék: additív gyártás FabCon 3.D Messe Erfurt Rapid.Tech 2015

Az elmúlt évtizedben a Rapid.Tech vált az additív gyártás és a 3D nyomtatás vezető nemzetközi fórumává, ami nem utolsósorban annak köszönhető, hogy a kiállítás mindig tartotta a lépést a terület robbanásszerű fejlődésével.

A 2015. június 10–11. között Erfurtban megrendezett 12. Rapid.Tech új, optimalizált kiállítási szerkezettel várja a látogatókat: új témakörök, mélyebb, és alaposabb információ-átadás teszi még vonzóbbá a konferenciát és a szakvásárt a kiállítók, és a látogatók számára.

Kevés olyan technológiai terület van, amely az elmúlt években olyan dinamikus fejlődésen ment keresztül, mint az additív gyártás és a 3D nyomtatás, és nagyon kevés iparág van, amely ezen gyártási metódusok használatával ne tudná csökkenteni a gyártási költségeket, növelni a termelékenységet és lerövidíteni a piacra jutáshoz szükséges időt. „Idei konferencia-struktúránk az additív gyártás minden új fejlesztését górcső alá veszi. 2015-ben első alkalommal szervezünk például tisztán tudományos szekciót” – erősítette meg Wieland Kniffka, a Messe Erfurt vezérigazgatója. A kétnapos rendezvény a már meglévő programot egészíti ki. Az anyagokról és a minőségbiztosításról szóló előadások német, illetve angol nyelven kerülnek tolmácsolásra.

A szintén első alkalommal megrendezett „Vision 3D” fórum nemcsak az iparág jövőképébe nyújt bepillantást, hanem gyakorlati példák segítségével be is mutatja az additív gyártás ígéretes alkalmazásait és látnoki megközelítéseit. A „Tools” szakértői fórum az additív gyártás lehetőségeit és korlátait a vágó-, domborító-, fröccsöntő szerszámok, és öntőformák létrehozására szűkítve részletezi.

A „Medical Technology” és az „Aerospace” szakértői fórumok az additív gyártás úttörő területein nyújtanak lehetőséget az intenzív eszmecserére. A programban újra helyet kapó „Új Technológiák” felhasználói konferencia az elmúlt 11 évben fontos szerepet töltött be abban, hogy az érintettek megismerjék az additív gyártás fejlődési irányait. Visszatér a „Design Engineers Day” is, amely a tervezőmérnökök számára teszi lehetővé az új technológiák alapjainak megtanulását, a velük járó tervezési szabadság felfedezését és a folyamat specifikus jellemzőinek részletes megismerését.

A Rapid.Tech 2015 egyben a Fraunhofer Additive Manufacturing Alliance fórumnak is helyet ad, amely gyakorlati, tudományos szempontból vizsgálja a területet, és a jelenleg még csak fejlesztési szakaszban tartó innovációkról is informálja a látogatókat. A Rapid.Tech szakvásárral párhuzamosan a Messe Erfurt a félprofi felhasználóknak, az ún. prosumereknek (professzionális fogyasztók) szánt 3. FabCon 3.D kiállítást is megrendezi.

www.rapidtech.de

www.fabcon-germany.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN FEBRUARY

LAUNCH CONTROL SPECIALIST

BIG TEST STAND PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

PROCESS PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST DRIVETRAIN & DRIVING DYNAMICS (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST ELECTRIC / ELECTRONICS (M/F/X)

Média Partnerek