Mostantól raktárról szállítható az 1.2738 TSHH anyagminőség

Az edzetten szállított formalapok és szabványlapok már nem igényelnek további hőkezelést

2020. augusztus 06., csütörtök, 06:00

Címkék: fröccsöntés fröccsöntőszerszám Meusburger normália normáliák szerszám szerszámacél szerszámtechnika

Az átfutási idők lerövidítése és a költségoptimalizálás az utóbbi időben egyre fontosabb követelménnyé vált a közepes lövésszámokkal üzemeltetett fröccsöntőszerszámoknál. A fröccsöntőalkatrészeknek ezenkívül kifogástalan felülettel is kell rendelkezniük. A fentieknek kiválóan megfelelő 1.2738 TSHH acél emiatt már rég egyfajta iparági szabvánnyá vált. Főként az autógyártás területén, továbbá a fogyasztói cikkek gyártóinak körében terjedt el. A Meusburger mostantól raktárról kínál 1.2738 TSHH anyagminőségű formalapokat és szabványlapokat.

Tulajdonságok és felhasználási módok

A szerszámacélokat gyakran a műanyaggal érintkező üreggel szembeni követelményekre fejlesztik ki. Az acélnak a szerkezeti forma szempontjából fontos tulajdonságai csupán alárendelt szerepet játszanak.

A módosított és edzett 1.2738 TSHH műanyag-alakító szerszámacél mindkét tekintetben kiválóan teljesít: jól polírozható, illetve kitűnően fotomaratható, ugyanakkor kiváló hővezető képességgel és kopásállósággal rendelkezik. Az anyagminőség különösen nagy méretű szerszámlapokhoz, mély kibontások és fokozott igénybevételű belső magok, valamint magas felületi követelmények esetén alkalmas.

A képen egy 1.2738 TSHH anyagból készült szerszámlap látható, amelyen mély textúrát alakítottak ki lézerrel (Forrás: Reichle Technologiezentrum GmbH)

Az 1.2311 és 1.2738 anyagminőségekkel közvetlenül összehasonlítva az 1.2738 TSHH anyag a következő tulajdonságokkal tűnik ki:

  • egyenletes szilárdság a teljes keresztmetszet mentén, nagy lapvastagságok esetén is
  • jó fotomarathatóság még sérülékeny felületi kialakítás esetén is
  • jobban polírozható
  • jobb hővezető képesség
  • könnyebben hegeszthető

Mivel az acélt már edzetten, 1 200 N/mm² (≈ 38 HRC) szilárdsággal szállítjuk, általában nincs szükség további hőkezelésre. Így jelentős idő- és költségoptimalizálás érhető el használatával, vagyis lerövidíthető az átfutási idő, illetve a gyártási ciklus.

Az 1.2738 TSHH anyag mostantól raktárról szállítva rendelhető a Meusburgernél (Forrás: Meusburger)

A Meusburgernél mostantól raktárról szállítva rendelhetők

A normáliagyártó Meusburger mostantól formalapok és P-szabványlapok széles választékát kínálja 156 246 és 496 996 közötti méretben, valamint 56 és 136 mm közötti vastagságban, amelyek raktárról szállítva rendelhetők.

www.meusburger.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek