Megduplázta gyártókapacitását a Freudenberg Magyarországon

A vállalat négymillió eurós befektetéssel hetvenöt új munkahelyet hozott létre Kecskeméten

2016. július 02., szombat, 09:05

Címkék: autóipar autóipari beszállító beruházás Freudenberg Kecskemét műanyagfröccsöntés műanyaggyártás műanyagipar tömítés

Mindössze tíz hónap alatt megduplázta kecskeméti gyártókapacitását a világ egyik vezető autóipari beszállítója, a Freudenberg Sealing Technologies. A négymillió eurós befektetéssel hatezer négyzetméteresre bővített gyáregységet, amelyben innovatív tömítéseket állítanak elő, pénteken adták át Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelenlétében. Ezzel sikeresen fejezték be 13 millió eurós, több évre szóló befektetési programjuk első részét.

„Kecskeméten az egyik legmodernebb gyáregységünket avattuk” - mondta Claus Möhlenkamp, a Freudenberg Sealing Technologies ügyvezetője. „A kibővített kapacitásnak és a legújabb technológiai megoldásoknak köszönhetően havonta mintegy kilencmillió tömítést tudunk előállítani, amelyet túlnyomórészt az autóipari vállalatok használnak fel.” A gyár megfelel a legmodernebb biztonsági és környezetvédelmi előírásoknak.

A Freudenberg Sealing Technologies számára Magyarország fontos gyártóközpont, különösen autóipari ügyfeleik kiszolgálásának a területén. Ebben a szegmensben a közelmúltban több mint 17 százalékos növekedést ért el a vállalat. Ebben nagy segítségünkre voltak a magyar kormányzat külföldi vállalatok számára nyújtott támogató programjai. A Külgazdasági és Külügyminisztérium háttérintézményén, a Nemzeti Befektetési Ügynökségen (HIPA) keresztül pénzügyi segítséget is nyújtottak. Emellett olyan további szolgáltatásokat is elérhetővé tettek, mint például a nyelvi képzések és speciális műszaki oktatás. „Magyarország kiemelkedő lehetőségeket biztosít az autóipari vállalatok valamint beszállítóik számára. A szektor vezető vállalatai, köztük számos ügyfelünk értékeli ezt, és jelentős beruházásokat hajt végre Magyarországon” – mondta Claus Möhlenkamp. „A kecskeméti üzemünk segítségével gyorsan és kiváló minőségben tudjuk ellátni partnereinket.”

A Freudenberg Sealing Technologies kecskeméti gyáregysége tömítések előállításával foglalkozik 1998 óta. A gyártási kapacitás az alapítás óta folyamatosan növekszik, a mostani fejlesztésnek köszönhetően pedig immár hétszáz munkavállalót foglalkoztatnak. A bővítés nyomán hetvenöt új munkahely jött létre. A kecskeméti üzemben sebességváltókhoz és hajtóművekhez tengelytömítéseket gyártanak, többek között az Energy Saving Seal (ESS) tömítéseket, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy jelentősen csökkenjen a gépjárművek üzemanyag-fogyasztása és károsanyag-kibocsátása. A Freudenberg Sealing Technologies a kecskeméti mellett Lajosmizsén is rendelkezik egy gyáregységgel, leányvállalata, a Dichtomatik pedig kereskedelmi képviseletet működtet Budapesten.

„A mostani bővítésnek köszönhetően egy olyan versenyképes gyáregység áll rendelkezésünkre Kecskeméten, amely a termelésben, a minőségben és a logisztikai megoldásokban is a legjobbat nyújtja” – mondta Augusztiny Zoltán, a Freudenberg Sealing Technologies gyárigazgatója. A régióban az ipari szereplők nagy koncentrációja miatt szinte teljes a foglalkoztatottság, és nehéz jól képzett tehetségeket találni. Annak érdekében, hogy a jövőben megfelelő képzettségű dolgozókat tudjunk foglalkoztatni, a Freudenberg Sealing Technologies nemcsak belső képzési programját erősíti, de a helyi oktatásban is nagyobb szerepet vállal.

A Freudenberg Csoport a Freudenberg Sealing Technologies üzemein kívül további leányvállalatokkal is rendelkezik Magyarországon, mint például a Vibracoustic, az Eagle Burgmann és a Vileda.

www.fst.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN MARCH

LAUNCH CONTROL SPECIALIST

BIG TEST STAND PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

PROCESS PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST DRIVETRAIN & DRIVING DYNAMICS (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST ELECTRIC / ELECTRONICS (M/F/X)

Média Partnerek