magsnap – Mágneses adapterek tartják az energialáncokat a pályán

Egyszerűen és gyorsan lehet a klipszeket meglévő energialánc-rendszereknél utólag felszerelni

2014. december 05., péntek, 08:13

Címkék: energialánc igus mágneses adapter magsnap

Az igus innovatív termékei közül számos olyan van, melyek konkrét egyedi igényekből és a vevőkkel való együttműködésből fejlődtek ki. Az, hogy ebből sokakat érdeklő, komplett, új termékek származnak, a „magsnap“ példáján is megmutatkozik. Egy kicsiny mágneses adapterről van szó, amelyet egyszerűen rá lehet pattintani az energialánc nyitóbordájára. Ezzel új lehetőségek nyílnak függő alkalmazásoknál, ill. függőleges körmozgásoknál.

A kis mágneses klipszeket a láncra helyezzük, hogy ezáltal megtartsuk egy fémfalhoz képest a mozgáspályát és megakadályozzuk a lánc ide-oda lengedezését. (Forrás: igus)

 

A hosszú mozgáspályás függő energialáncok támogatására fejlesztette ki az igus a „magsnap“ újdonságot. Kicsiny mágneses klipszeket helyezünk a láncra, hogy ezáltal megtartsuk egy fémfelülethez képest a mozgáspályát és megakadályozzuk a lánc ide-oda lengedezését. Így nem kell komplett vezetővályút kiépíteni, ezáltal költséget, szerelési időt és súlyt takarítunk meg. „Már meglévő rendszereknél is gyorsan és egyszerűen lehet a magsnap-et utólag felszerelni, mivel a klipszek illeszkednek szabványos nyitóbordáinkhoz“, magyarázza Christian Barthen, aki az energialáncok globális termékigazgatója az igus GmbH-nál. Az energialánc minden ötödik nyitóbordájára egyszerűen rápattintunk két kis mágneses adaptert.“ A lánc töltetsúlyától függően további bordákat is el lehet látni klipszekkel.

A láncon lévő magsnap-klipszek révén a fémfelület mentén előírt mozgáspálya betartódik. (Forrás: igus)

 

Nyugodt futás a legkülönbözőbb alkalmazásoknál

Lehetséges alkalmazási területe például raktári állványutca járatoknál, függő energialáncos daru-alkalmazásoknál, vagy akár teljesen automatizált parkolóházakban. Annak érdekében, hogy a zajszint szükségtelenül ne nőjön meg, minden egyes magsnap-klipszen csillapító elemek vannak, hogy a fémhez vonzódási erő okozta legördülési zaj ne legyen túl hangos. A magsnap ugyancsak alkalmas olyan függőleges körmozgásos alkalmazásoknál, amelyeknél a lánc egy burkolatban forog (úgynevezett RBR-alkalmazások). Itt a mágnesklipszek gondoskodnak arról, hogy a lánc a burkolat mentén a külső rádiuszhoz igazodjon, ami egyszerűbb megvezetési konstrukciót tesz lehetővé.

KAPCSOLAT:

igus® Hungária Kft.
Ipari Park utca 10.

1044 Budapest

Tel. 1/306-6486

Fax 1/431-0374

info@igus.hu

www.igus.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN FEBRUARY

LAUNCH CONTROL SPECIALIST

BIG TEST STAND PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

PROCESS PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST DRIVETRAIN & DRIVING DYNAMICS (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST ELECTRIC / ELECTRONICS (M/F/X)

Média Partnerek