Itthon is lehet nagyot alkotni

Átadták a 2012. évi Magyar Innováció Nagydíj elismeréseket

2013. március 22., péntek, 07:43

Címkék: BalaBit IT biztonságtechnika Dalmandi Farmgép iGO Automotive Innovációs Díj Jáger Prod mezőgazdaság MikaTech Mikropak műgyanta NNG Kft. Plasticorr Kft. Plastimol

A múlt évi kiemelkedő innováció elismeréseként átadták a 2012. évi Magyar Innovációs Nagydíj elismeréseket március 21-én a Parlamentben. A Magyar Innovációs Nagydíjat az NNG Kft. kapta az "iGO Automotive" navigációs szoftvertermékért.

A 2012-es innovációs nagydíj felhívásra 28 pályázat érkezett, az értékeléskor az eredetiséget, a gazdasági sikert, társadalmi hasznosságot kiemelten kezelték. A bíráló bizottság 22 pályázatot minősített innovatívnak, közülük 8 legsikeresebb kapott elismerést.

Díjazottak

Balogh Péter, a 2012. évi Magyar Innovációs Nagydíjat elnyert izraeli-magyar kooperációban indult NNG Kft. vezérigazgatója az MTI-nek elmondta: a mostani magas elismerés legjobb példája annak, hogy a kiemelkedő tehetségű munkatársakat összegyűjtve, minden szabályt betartva is lehet Magyarországról komoly sikereket elérni nemzetközi szinten. A zsűri indoklása szerint az NNG Kft. által kifejlesztett iGO Automotive navigációs szoftver korszerű megoldást kínál az autóipar szereplői számára, hogy ne csak a csúcs-, hanem az alacsony kategóriás járművekbe is minőségi, gyárilag beépített navigációs alkalmazások kerüljenek. Az iGO Automotive globális navigációs megoldás 118 országot lefedő tartalom-portfólióval rendelkezik, a felhasználó partnerek több mint 60 országot képviselnek, a hangutasítások pedig 50 különböző hangon és nyelven hangzanak el. Az iGO Automotive termékfejlesztésnek köszönhetően az NNG Kft. 2012-ben 34 százalékos árbevétel növekedést ért el, ami 1,6 milliárd forint többletbevételt jelentett.

 

Balogh Péter, az NNG Kft. vezérigazgatója (középen) a 2012. évi Magyar Innovációs Nagydíjjal, balra Kövér László, az Országgyűlés elnöke, jobbra Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára. Az elismerést az iGO Automotive navigációs szoftvertermékért kapta a cég


A Nemzetgazdasági Minisztérium 2012. évi Ipari Innovációs Díjában valamint az Ipari Közhasznú Nonprofit Kft. 2012. évi szervezeti Innovációs Díjában részesült a BalaBit IT Biztonságtechnikai Kft. a tevékenység-felügyeleti eszközök új generációjának kifejlesztéséért.

A Vidékfejlesztési Minisztérium 2012. évi Környezetvédelmi Innovációs Díját vette át a Dalmandi Mezőgazdasági Zrt. víztakarékos, öntözési és halászati fejlesztéseiért.

A Vidékfejlesztési Minisztérium 2012. évi Agrár Innovációs Díját kapta a debreceni Farmgép Kft. új, korszerű permetezőgépek kifejlesztéséért.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal 2012. évi Innovációs Díját kapta a GRP Plasticorr Kft. a műgyanta alapú Plastimol PR javító bilincs kifejlesztésért.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2012. évi Innovációs Díja elismerésben a Mikropakk Műanyag- és Fémfeldolgozó Kft. részesült a kétkomponensű PUR-habokhoz kifejlesztett MikaTech membrán rendszerért.

A Magyar Innovációs Szövetség 2012. évi Innovációs Különdíját a Jáger Prod Kft. kapta a kültéri nagyelosztó szekrények termékfejlesztéséért.

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek