Célkeresztben az üzemeltetési költségek csökkentése

Megéri foglalkozni a kenőanyagokkal a műanyagiparban is

2020. szeptember 23., szerda, 06:00

Címkék: Arburg kenés kenéstechnika kenőanyag Mikropakk Műanyag- és Fémfeldolgozó Kft. MOL MOL Group műanyagfröccsöntés műanyaggyártás műanyagipar olaj

A helyesen megválasztott kenőanyagoknak és a megfelelő kenésgazdálkodásnak jelentős hatása van az üzemeltetési költségek alakulására. A Mol kenéstechnikai szakértői hatékony eszközöket kínálnak a műanyagipari vállalatok részére is, hogy a kenőanyagok hozzájáruljanak a működési költségek lefaragásához.

A kenőanyagok termelési folyamatokra és azok eredményességére gyakorolt hatása jóval nagyobb, mint amit erről sokan gondolnak. A gépek szakszerű kenése tekinthető egyfajta befektetésnek is, amelytől az üzemeltetési költségek csökkenése és a termelékenység javulása várható. A szakszerű kenésgazdálkodás egy átfogó rendszer, amelybe beletartozik a kenőanyag helyes kiválasztása, alkalmazása, karbantartása és a képzett munkaerő is. Ez szakértelmet kíván.

A Mol kenési megoldásai segítenek a helyes kenésgazdálkodás kialakításában, így a költségek optimalizálásában

A MOL a régióban egyedülálló szakértelemmel rendelkező mérnökei egyénre szabott tanácsokkal segítenek minden kenéssel kapcsolatos kérdésben, legyen szó termékkiválasztásról, technikai problémáról vagy kenőanyagokkal kapcsolatos általános kérdésekről.

A fröccsöntőgépek megbízható működése csak megfelelő kenőanyaggal érhető el

A hidraulikaolajok tisztasága a hidraulikus rendszerelemek fejlődésével egyre nagyobb jelentőséget kap. A modern berendezések megnövekedett teljesítményszintjének biztosításához a gépgyártók a hidraulikaolajokra vonatkozó tisztasági előírásoknál több osztállyal szigorúbb tisztasági követelményt határoznak meg. A MOL speciális hidraulikaolajai kiváló szűrhetőségüknek és alacsony üledékesedési hajlamuknak köszönhetően nehéz üzemi körülmények között is magas teljesítményt és növelt élettartamot garantálnak.

Kenéstechnikai szolgáltatások a proaktív karbantartás támogató pillérei

Egy műanyagipari üzem hatékony működéséhez a megfelelő termék alkalmazása mellett is elengedhetetlen a kenőanyagok állapotfigyelése és karbantartása. A kenőanyagtöltetek használat közben elszennyeződnek, ami üzemzavart okozhat. A töltettisztaság rendszeres ellenőrzésével a szennyeződés korai szakaszban felismerhető és a szükséges beavatkozások időben elvégezhetők.

Pozitív tapasztalatok a műanyagiparban is

A Mikropakk Kft. ARBURG fröccsöntőgépében a hajtóműveket megközelítő (FZG 12), növelt kopásvédelmet biztosító MOL Hydro HM 46 AL hidraulikaolaj 33 827 üzemóra után is üledékmentes, kiváló tisztaságú (ISO 17/16/13) a MOL LubCheck olajdiagnosztika rendszeres alkalmazásával.

Rendszeres olajdiagnosztika használatával optimalizálhatók a karbantartási költségek és az olaj csereciklusa, valamint minimálisra csökkenthetők a nem tervezett leállások. A MOL LubCheck olajállapot-figyeléssel pontosan meghatározható a gépek bármilyen károsodása jóval azelőtt, hogy következményei jelentős termeléskiesést és magas karbantartási költségeket eredményeznének.

A fröccsöntőgépek hidraulikaolajainak és egyéb kenőanyagainak szakszerű cseréje és szűrése jelentősen megnövelheti a kenőanyag élettartamát és a gép megbízhatóságát. A MOL helyszíni kenőanyagszervize speciális eszközei segítségével biztosítani tudja a hidraulikaolajok megfelelő tisztaságát.

A munkatársak képzése a hatékony kenőanyag-karbantartási gyakorlat biztosításának alapvető eleme. A MOL Kenésgazdálkodás okosan tréningjei gyakorlati megközelítésben mutatják be a legkorszerűbb kenésgazdálkodási technikákat. Az aktuális időpontok elérhetők a mol.hu/workshop oldalon.

MOL-LUB Kft.

+36-80/201-296

kenoanyag@mol.hu

mol.hu/kenoanyagok

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN MARCH

LAUNCH CONTROL SPECIALIST

BIG TEST STAND PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

PROCESS PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST DRIVETRAIN & DRIVING DYNAMICS (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST ELECTRIC / ELECTRONICS (M/F/X)

Média Partnerek