Műanyagipari szimpózium Budapesten

Új, haladó technológiák mérnökönek és szerszámkészítőknek

2012. szeptember 19., szerda, 08:28

Címkék: Autodesk fröccsöntés műanyag Objet prototípus szerszámkészítés szimpózium Varinex

Az Autodesk és a VARINEX Informatikai Zrt. harmadik alkalommal rendezi meg Műanyagipari Szimpózium rendezvényét 2012. szeptember 27-én Budapesten.

A rohamos tempóban fejlődő tervezőrendszerek és prototípus technológiák jelentős hatást gyakorolnak a műanyagipari szegmens jelen és jövőbeni helyzetére. A rendezvényen bemutatásra kerül, hogy milyen új fejlesztések, alkalmazások segítik hozzá a mérnököket és a szerszámgyártókat a vezető piaci pozíció megszerzéséhez és megtartásához. Ipari példák illusztrálják az alkalmazások hatékonyságát, képességeit, a látogatók élőben is megtekinthetik a legújabb Objet30 Pro 3D prototípus-nyomtató működését. Az Objet30 Pro a világ első olyan irodai környezetben is használható nyomtatója, ami hőálló és átlátszó alapanyagból is képes fizikai prototípusok gyors előállításra.

A Szimpózium témái

  • Autodesk fejlesztések, portfólió, Autodesk PLM 360
  • Fröccsöntött alkatrészek tervezése – DFM
  • Műanyag alkatrészek analízise
  • Szilárdságtani vizsgálat orientációval – DIGIMAT
  • Fizikai prototípusok nagy pontosságú 3D nyomtatása
  • Fröccsöntő szerszámok tervezése
  • Műanyag fröccsöntő szerszám és technológia optimálása
  • Szerszámozás gyártási folyamattámogatása
  • Esettanulmányok, érdekességek a szimuláció világából


A rendezvény részletei megtalálhatók a cad.varinex.hu weboldalon.

Az Autodesk Product Design Suite 2013 termékek egyszerűbbé teszik a tervező, látványterv-készítő és szimulációs szoftverek bevezetését, használatát és karbantartását. A teljes Autodesk digitális prototípus-készítő szoftvercsomag segíti a gépipari vállalatokat abban, hogy jobb, fenntarthatóbb termékeket tervezzenek és gyártsanak, csökkentsék a fejlesztés költségeit, és gyorsabban a piacra juttathassák a termékeiket. Az Autodesk Simulation Moldflow szoftvereket világszerte vállalatok ezrei használják műanyag termékeik és fröccsöntő szerszámaik optimalizálásához, elősegítve az innovatív termékek gyorsabb piacra kerülését.

Felhő alapú szolgáltatások az Autodesktől

Az Autodesk 360 szolgáltatással dokumentumait tárolhatja a felhőben, így bármikor, bárhonnan elérheti és könnyedén megoszthatja azokat. Bárki létrehozhat Autodesk 360 fiókot, amely 3 GB ingyenes tárhelyet biztosít. Ha rendelkezik Autodesk Szoftverkövetéssel, szoftverkövetési licencenként 25 GB áll rendelkezésére, valamint hozzáférhet az olyan nagy teljesítményű felhőalapú számítási szolgáltatásokhoz, mint például az Autodesk 360 Rendering, Optimization, Energy Analysis és Structural Analysis

A fenntartható terméktervezés

A 2010 októberében bejelentett stratégiai partneri kapcsolat eredményeként az Autodesk és a Granta Design Ltd. új tervezési módszereket épített be az Autodesk Inventor szoftverbe, amelyekkel a tervezők felbecsülhetik a termék környezetre gyakorolt hatását, és fenntarthatóbb tervezési döntéseket hozhatnak. Az Autodesk Inventor új, környezetbarát anyagokat javasló funkciója (Eco Materials Adviser) a tervezési folyamat korai időszakában, a legfontosabb szakaszban célozza meg a fenntartható tervezési követelmények kielégítését, így a gyártók a lehető legkisebb mértékben környezetszennyező anyagokat választhatnak a költségek és a teljesítmény befolyásolása nélkül. A Granta szakértői anyagadatbázisára és jól bevált fenntartható tervezési módszertanára épülő Eco Materials Adviser segíti az anyagok kiválasztásának irányítását, és környezeti hatástanulmányokat készít, hogy a mérnökök rögzíthessék és közzétehessék a fenntartható tervezési döntéseik előnyeit.

Az Autodeskről

Az Autodesk, Inc. világelső a 3D tervező-, mérnöki és szórakoztatóipari szoftverek terén. A gépiparban, építészetben, építőiparban, a médiában vagy a szórakoztatóiparban dolgozó ügyfelek – többek között a legjobb vizuális effektusok kategóriában a legutóbbi 16 Oscar-díj nyertesei – az Autodesk szoftvereivel tervezik, jelenítik meg és szimulálják az ötleteiket. Az AutoCAD program 1982-es bemutatása óta az Autodesk továbbra is a csúcstechnológiát képviselő szoftverek legszélesebb kínálatát fejleszti a globális piac számára.

A VARINEX Informatikai Zrt-ről

A VARINEX Informatikai Zrt. a kilencvenes évek eleje óta az ország vezető Autodesk partnere.  Az Autodesk, az MSC.Software és más fejlesztők tervezési és szimulációs rendszerei már a terméktervezés korai fázisában lehetővé teszik leendő termékeink vizsgálatát a majdani üzemi körülményeket szimulálva. A virtuális prototípusgyártás alappillérei – a terméktervezés, a mechanikai-, áramlástani- és gyártási szimuláció – biztosítják az új termékek gyors és költséghatékony piacra kerülését, az ezen technológiákat alkalmazó gyártók versenyelőnyét a konkurenciával szemben.
A VARINEX Zrt. 1998-ban hazánkban elsőként indította el a gyors prototípusgyártási szolgáltatást, azóta ezen tevékenysége több sikeres K+F+I projektre alapozva folyamatosan bővül, jelentős szerepet vállalva a 3D nyomtatásra épülő egyedi és kisszériás gyártási módszerek fejlesztésében és elterjesztésében. Az Objet Geometries 16 mikronos pontosságú 3D Printerét ma már számos helyen használják az országban.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek