PlastMonitor.hu címkék

3D 3D nyomtatás 3D printing 3d szkenner ABB additív gyártás additív technológia Arburg árverés asztali 3d nyomtató aukció Autodesk autógyár autógyártás autóipar autóipari beszállító automatizálás BD-Expo beruházás beszállító Bóly bővítés cad célgépek csomagolás csomagolástechnika csomagolóanyag csomagológép csomagolóipar düsseldorf Eckerle egészségügy elektromos fröccsöntőgép élelmiszeripar energialánc ENGEL építőipar Fanuc fejlesztés felület felülettisztítás Festo forgácsolás freedee freeformer fröccsöntés fröccsöntő fröccsöntőszerszám fröccsszerszám gép gépgyártás gumi gumiabroncs gumigyártás gumiipar gyártás Hannover Messe használt gép hulladék igus ipar 4.0 ipari 3d nyomtató ipari robot K 2016 K-2016 K-Düsseldorf kedvezmény kiállítás Kiskőrös kollaboratív robot konferencia környezetbarát környezetbarát technológia környezetvédelem KUKA Robotics makerbot megmunkálás méréstechnika messe düsseldorf Meusburger MOL munkahely műanyag műanyagfröccsöntés műanyaggyártás műanyagipar normália nyíregyháza nyomdaipar orvosi technológia orvostechnika öntőszerszám pályázat plastic industry plastics pneumatika roboshot robot robotika RS Components rubber S&T Consulting Hungary Kft. SolidWorks Stäubli Stratasys Surplex szakkiállítás szerszám szerszámgyártás szerszámtechnika szimuláció szimulációs szoftver Tatabánya tervezői szoftver tisztítás újrahasznosítás üzem Varinex Varinex Zrt. Zalaegerszeg

Legfrisebb hírek:

Nagy formátumú 3D nyomtatás granulátumból

Nagy formátumú 3D nyomtatás granulátumból (Cikk)

A németországi WEBER a világszerte népszerű, kiváló minőségű gépeiről híres. Közel 60 évnyi műanyag extrudálási tapasztalatukra támaszkodva 2019 óta nagy építési térfogatú, granulátumos additív rendszereket is fejlesztenek és gyártanak.

Amikor a méret a lényeg

Amikor a méret a lényeg (Cikk)

A Builder Extreme PRO termékcsalád készülékei az egyik legnagyobb munkatérrel rendelkező FFF (szálhúzásos) technológiájú berendezések a piacon.

5 ok, amiért a szénszálas kompozit 3D nyomtatás forradalmasítja a gyártási folyamatokat

5 ok, amiért a szénszálas kompozit 3D nyomtatás forradalmasítja a gyártási folyamatokat (Cikk)

Itt az ideje, hogy felfedezze a szénszálas kompozit 3D nyomtatás világát, mivel számos olyan előnyt kínál, amely hatékonyabbá teheti a gyártási folyamatokat. A Stratasys kompozit 3D nyomtatás geometriától függően 2-4x gyorsabb, mint más szénszálas megoldások. Bemutatunk 5 meggyőző okot, amiért ez a csúcstechnológia megreformálja a gyártást!

Csomagolóipari szerszámok tervezése és gyártása a fenntartható jövő érdekében

Csomagolóipari szerszámok tervezése és gyártása a fenntartható jövő érdekében (Cikk)

Az elmúlt néhány évben számos tanulmány rámutatott az egyszer használatos műanyag termékek miatti hosszú távú szennyezésre. Az Európai Unió 2018 májusában új irányelvet, az EU 2019/904-et hirdetett az egyszer használatos műanyag termékek kezeléséről és az ezzel kapcsolatos szennyezés elleni küzdelemről.

A gyártás fejlesztése szénszálas 3D nyomtatással

A gyártás fejlesztése szénszálas 3D nyomtatással (Cikk)

A szénszálas kompozit 3D nyomtatók, például a Stratasys F370®CR képességeinek segítségével a vállalatok kihasználhatják a szénszállal töltött hőre lágyuló műanyagok előnyeit, additív gyártással forradalmasítva a gyártási folyamatokat. Különösen igaz ez az autó- és járműipari gyártókra és beszállítókra. Cikkünkben három figyelemre méltó esetet osztunk meg, ahol már felismerték és alkalmazzák a szénszálas 3D nyomtatásban rejlő hatékonyságot, erőt és sokoldalúságot.

Őszi árkedvezmény Engel gépekre!

Őszi árkedvezmény Engel gépekre! (Cikk)

Duo/ duo combi, e-mac fast track és viper robotok

Mert ez műanyag! De másképp!

Mert ez műanyag! De másképp! (Cikk)

25 évvel ezelőtt szeptemberben alapították a magyarországi Arburg képviseletet és ennek megünneplését kapcsolta idén össze a magyar leányvállalat a szakmai tartalommal. A szeptember 14-én és 15-én megrendezett Open House szakmai nyílt napokon tehát az elmúlt negyed évszázad során elért sikereket és innovációkat is bemutatták. A szerdai VIP jubileumi ünnepségre és a kétnapos szakmai programra összesen 200 vendég látogatott el.

Új típusú bioplasztik alapú technológia fejlesztése szívószálak és evőeszközök gyártására a Piringer Kft. üzemében

Új típusú bioplasztik alapú technológia fejlesztése szívószálak és evőeszközök gyártására a Piringer Kft. üzemében (Cikk)

A Piringer Kft. a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal kis-, közép- és nagyvállalatok KFI tevékenységének támogatása pályázati felhívására nyújtott be pályázatot „Új típusú bioplasztik alapú technológia fejlesztése szívószálak és evőeszközök gyártására a Piringer Kft. üzemében címmel 2018-1.1.2.-KFI-2019-00209 azonosító számon és nyert el 236 597 529 Ft vissza nem térítendő támogatást.

Fenntarthatóság: a közös cél

Fenntarthatóság: a közös cél (Cikk)

Az autóipartól a repülőgépgyártáson át a városi mobilitásig iparági szakértők sora vitatta meg a kihívásokat és trendeket, az új piaci és technológiai lehetőségeket június közepén, az osztrák KTM Technologies támogatásával zajló ENGEL Mobility Days 2023 rendezvényen. A kétnapos, kiváló előadókkal és jövőorientált gépekkel fűszerezett esemény az ENGEL korábbi, trend.scaut és Lightweight Future Day névre keresztelt konferenciáit egyesítette és szélesítette ki.

A WINTEC már Európában is elérhető

A WINTEC már Európában is elérhető (Cikk)

A WINTEC az ausztriai székhelyű ENGEL-csoport tagjaként Európára is kiterjeszti t-win fröccsöntőgépeinek értékesítését. Így a kétlapos nagyméretű gépek világszerte elérhetővé válnak.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek