Újra itt a manus - 5000 eurót hozhat!

Hatodik alkalommal indul a „manus“ műanyag siklócsapágy pályázat

2013. január 22., kedd, 09:02

Címkék: Hannover igus karbantartás-mentes kenésmentes Köln manus műanyagcsapágy pályázat siklócsapágy

Már hatodszor indítja útjára a kölni igus GmbH műanyag-fejlesztő és siklócsapágy-gyártó szakvállalat a 2003 óta két évenként megrendezett, műanyag siklócsapágy alkalmazásokról szóló „manus“-pályázatot.

A pályázatra a világ minden részéből benyújthatják pályaműveiket a kreatív konstruktőrök. A „manus“ olyan tudományos partnerekkel közös kezdeményezés, mint a kaiserslauterni Kompozit Anyagok Intézete és a Kölni Műszaki Főiskola. A két évvel ezelőtti pályázatra 28 országból több mint 300, részben látványos pályamű érkezett be.

Ki, mivel és hogyan pályázhat?

Ezúttal is olyan újszerű és bátor, kenés- és karbantartás-mentes műanyagcsapágy-alkalmazásokat várnak, amelyek műszaki és/vagy gazdaságossági hatékonyságukkal, kreativitásukkal, illetve meglepő eredményekkel tűnnek ki. A részvétel rendkívül egyszerű: az értékeléshez a zsűri az alkalmazás, illetve a megelőző problémafelvetés rövid ismertetését kéri, ehhez fotókat vagy vázlatrajzokat mellékelve a megoldás leírásával és a csapágyfajta megnevezésével. Részvételre jogosult minden teljesen műanyag és műanyag-keverékű siklócsapágy-alkalmazó, a csak bevont csapágyas alkalmazások azonban nem.

A részletek

Beküldési határidő: február 28. A nyertesre 5 000 euró pénzdíj vár (2. és 3. helyezett: 2 500 és 1 000 euró). A díjkiosztó a 2013-as Hannoveri Vásáron (április 8-12.) lesz.

A részvételi dokumentáció itt érhető el!

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

Média Partnerek