Új üzemcsarnokot épített a magyar vállalkozás

Erősíti pozícióját a piacon a GIA Form Szerszám- és Alkatrészgyártó Kft.

2013. december 22., vasárnap, 12:08

Címkék: beruházás beszállító Érd fejlesztés Gaszt Attila GIA Form gyártás műanyagfröccsöntés szerszám üzem

December közepén adták át a GIA Form Szerszám- és Alkatrészgyártó Kft. új üzemcsarnokát, mely 100 millió forintos Európai Uniós támogatással épült Érden, az M6-os autópálya közelében.

2012 januárjában az Új Széchenyi Terv keretében az érdi székhelyű, műanyagfröccsöntő szerszámokat és alkatrészeket gyártó GIA Form Kft. 100 millió forintos Európai Uniós támogatást nyert egy új, 3300 négyzetméteres, többszintes üzemcsarnok építésére, amelyet 2013. december 10-én avattak fel. Az új üzemcsarnok lehetővé teszi a folyamatosan bővülő ügyfélkör magas színvonalú kiszolgálását, és teret ad a további fejlesztéseknek is. Az esztétikus, modern épület, a rendezett, környezettudatosan kialakított külső terület fontos eleme a cég által prioritásként kezelt értékek – minőség, megbízhatóság, rugalmasság – új üzleti partnerek felé való kommunikálásának is.Fontos, hogy fontos a design

Fontos, hogy fontos a design

Az avatóünnepségen – üzenetében – Majcher Barbara főtanácsos, szakmai tanácsadó, a Magyar Formatervezési Tanács irodavezetője hangsúlyozta, hogy kevés olyan cég van ma Magyarországon, akiknél ennyire tudatos a minőség és a szaktudás megbecsülése, ennyire fontos a design és a gazdaság területének összekapcsolására irányuló igény. A GIA Form Kft. ezen a területen is példaértékű és iránymutató, hisz hosszú évek óta nemcsak a designerek munkájának puszta felhasználója, de projektek menedzsere is. Olyan cég, amely a designmenedzsment eszközeit nem tankönyvszerűen alkalmazza, hanem organikusan, mindennapi tevékenységébe illeszti.

Nagyobbat léptek, de megérte

Gaszt Attila , a GIA Form Kft. tulajdonos-ügyvezetője elmondta, hogy az új csarnok avatása több szempontból is jelentős mérföldkő a cég életében. Bár a beruházás alap költségvetését jelentősen túl kellett lépni, de mind a szerszámüzem, mind a fröccsöntő üzem kapacitásait meg tudják duplázni, ezen kívül egy új tevékenységgel is kiegészül a cég eddigi tevékenységi köre. Az új csarnokban már el tudják végezni az üzemben gyártott fröccsöntött alkatrészek mechanikai előszerelését is, így komplett részegységeket tudnak szállítani partnereik részére. Eddig a termelés három telephelyen folyt, az új csarnokba a két érdi telephely költözik. A projekt indulásakor a cég 35 főt foglalkoztatott, a jelenlegi dolgozói létszám 45 fő.

Családi alapon

A cég egy 80-as évek végén alapított kis műanyagfröccsöntő- és kivágószerszámokat gyártó egyéni vállalkozásból – megtartva a családi cégek működési előnyeit – az autó-, az elektronikai, a csomagoló- az energetikai-, és az orvostechnikai ipart kiszolgáló nemzetközi beszállítóvá vált. Mai formájában 2003 óta működik, fejlődése folyamatos, éves forgalma mára elérte 750 millió forintot. A cég fő profilja jelenleg a szerszámkészítés, műanyagfröccsöntés, fémmegmunkálás, szerelés, valamint a teljes projektkezelés a fröccsöntés területén.
 

Kapcsolódó cikkünk: Kicsiből nagy formálódik

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

Média Partnerek