Tervezz és alkoss 3D-ben!

Pályázati felhívás

2015. március 02., hétfő, 15:05

Címkék: 3D nyomtatás Design Terminal pályázat Varinex Zrt. What-to-print-in-3D

Mit érdemes 3D-ben kinyomtatni, milyen lehetőségeket rejt magában a 3D nyomtatás? A Design Terminál és a VARINEX Zrt. nemzetközi pályázata, a What-to-print-in-3D ezekre keresi a választ. A legjobb alkotások részt vesznek a 2015-ös Budapest 3D Printing Days-en.

A Design Terminál harmadszor rendezi meg a 3D nyomtatás technológiáit felvonultató rendezvénysorozatát, a Budapest 3D Printing Days-t, melynek részeként idén újra nyilvános pályázatot hirdet What-to-print-in-3D címmel a VARINEX Zrt-vel együttműködve. A szervezők 2015. március 30-ig várják azokat a 3D nyomtatási technológiára épülő műalkotásokat, melyek ipari, vagy akár otthoni 3D nyomtatóval is kinyomtathatók. A bírálóbizottság azokat a 3D-s terveket preferálja, amelyeket lehetőleg csak rétegről-rétegre építkező 3D nyomtatóval lehet előállítani. Szempont lesz az újszerűség, az eredetiség és a formai megoldás érvényesülése. Az idei évtől a magyarok mellett külföldi pályázóknak is lehetősége nyílik a versenyen elindulni.

A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt pályamű díja egy MakerBot Replicator Mini 3D nyomtató lesz, továbbá egy 150 000 Ft értékű 3D nyomtatási lehetőség, valamint az első helyezett elnyeri a legkiemelkedőbb tervnek járó White Cube díjat. A 2. helyezett díja egy Prestigio tablet, illetve egy 125 000 Ft értékű 3D nyomtatási lehetőség, a 3. helyezett jutalma pedig egy Prestigio tablet valamint egy 100 000 Ft értékű 3D nyomtatási lehetőség. A zsűri mellett a beérkező pályaművek véleményezésére a nagyközönség is lehetőséget kap. A maximum 20 legjobbnak ítélt pályaművet – köztük a három legtöbb közönségszavazatot elért tervet is – a VARINEX Zrt. és stratégiai partnerei kinyomtatják, melyeket a Design Terminál a Budapest 3D Printing Days rendezvényen 2015. május 14-16. között állít ki a budapesti Akvárium klubban.

A BÍRÁLÓBIZOTTSÁG TAGJAI:

Dr. Bendzsel Miklós, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem címzetes egyetemi tanára, a Magyar Formatervezési Tanács és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke – a bírálóbizottság elnöke.

Falk György, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem címzetes egyetemi docense, a VARINEX Zrt. Igazgatóságának elnöke.

Koós Pál, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem egyetemi docense, a Design intézet megbízott igazgatóhelyettese és a Formatervező Tanszék tanszékvezetője.

Molnár L. Péter, designer, a Maform stúdió alapító tagja és ügyvezetője, a Zsennyei Műhely szakmai vezetője, a Magyar Design Kulturális Alapítvány kuratóriumi tagja.

Szemerey Samu, építész, urbanista, a Kortárs Építészeti Központ alapító tagja és kurátora, a Design Terminál szakmai tanácsadója.

Simó György, a FREEDEE Printing Solutions Kft. ügyvezető igazgatója.

Varga András, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem egyetemi tanársegéde, Gép- és Terméktervezés Tanszék.

A részletes pályázati felhívás a következő weboldalon érhető el:

http://whattoprintin3d.com

A What-to-print-in-3D stratégia partnerei:

MOME Design Intézet,  Prestigio, Freedee Printing Solutions Kft., 3dee.Hu, GigamaX3D Studio

További információk a Budapest 3D Printing Days-ről:

http://3d.designterminal.hu

A Budapest 3D Printing Days szakmai partnerei:

Fablab Budapest, Gigamax3D, FreeDee, VARINEX Zrt.

Facebook oldal:

https://www.facebook.com/BP3DPrintingDays

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

Média Partnerek