Rekordokra tör a Formnext

2019. október 29., kedd, 06:00

Címkék: 3D 3D nyomtatás 3D print 3D printing additív gyártás additív technológia additive manufacturing Nürnberg NürnbergMesse

Az elmúlt években a világ vezető additív gyártási szakkiállításává váló Formnext 2019-ben is rekorddöntésre készül. Márciusig már 518 kiállító regisztrált a rendezvényre, ami ismételten jelentős növekedés az előző év azonos időszakához képest. A Formnext 2019 kiállítási területe tehát jelentősen meghaladja majd a 2018-as vásár méretét.

A visszatérő kiállítók megnövelt standmérete mellett a Formnextnek sikerült 147 új kiállítót is bevonzania. A kiállításon bemutatkozó kiállítói kört lenyűgözően magas (64%) nemzetköziség jellemzi. A legtöbb külföldi kiállító Kínából, az Egyesült Királyságból, az USA-ból és Hollandiából érkezik.

Növekedés a teljes folyamatláncban

A Formnext erőteljes növekedést mutat a teljes folyamatláncban. Az új kiállítók olyan nemzetközi csoportokat foglalnak magukban, mint a 3M Advanced Materials, a Bosch Rexroth, a Covestro, az Evonik, a Mitsubishi és a thyssenkrupp Materials. Az óriáscégek a Formnext ideje alatt mutatják be additív gyártási megoldásaikat, emellett számos fiatal és innovatív vállalkozás képviselteti magát a vásáron a világ minden tájáról, de nem hiányozhatnak az olyan régóta működő középvállalatok, mint Peter Lehmann és August Rüggeberg, valamint ipari klaszterek, mint például a Bayern Innovativ és a Leichtbau BW.

Az utómegmunkálás területe jelentősen fejlődött, ami kulcsfontosságú az additív gyártás folyamatos ipari térhódításához. „Sok hagyományos iparág megragadta a piaci lehetőségeket, és nagyon izgalmas termékeket és technológiákat fejlesztett ki – mondta Sascha F. Wenzler, a Mesago Messe Frankfurt GmbH Formnext alelnöke. – Az egyéb szektorokban történő növekedésen túl a Formnext tovább bővítheti a folyamatláncot.” A szakvásár azt a trendet erősíti meg, hogy az iparban az additív gyártást gyakran egy többlépcsős gyártási folyamatba integrálják.

A világ 3D elitje Frankfurtban

A hatalmas érdeklődés miatt a Formnext idén először a frankfurti kiállítási terület legmodernebb részén, a 11. és 12. csarnokokban kerül megrendezésre. A kiállítás mindkét csarnokban az alsó és a felső szintet is elfoglalja majd. „A kiállítói standok elosztásakor folytatjuk a témakörök összevegyítésének koncepcióját, amely az elmúlt években oly sikeresnek bizonyult – jelentette ki Heike Pfab, a Mesago Messe Frankfurt Formnextért felelős értékesítésicsapat-vezetője. – November 19–22. között ismét Frankfurtban gyűlik majd össze az ipari 3D nyomtatás globális elitje.”

Évi 20 százalékos iparági növekedés

A Formnext dinamikus növekedése egy olyan iparág keretein belül zajlik, amely évek óta két számjegyű bővülést tud felmutatni. Az idén már 10 milliárd euró értékű piac az előrejelzések szerint továbbra is magas, évente körülbelül 20 százalékos növekedés elé néz.

A célzottan érkező látogatócsoportok bevonzása érdekében a Formnext kibővíti az additív gyártás iránt érdeklődő közepes méretű vállalatokat megcélzó Discover3Dprinting szemináriumsorozatot. A betétprogramot az ACAM Aachen Additív Gyártási Központtal együttműködve szervezik az IFFA, PCIM, SPS és természetesen a Formnext nemzetközi kiállítások. A rendezvény az additív gyártás innovációit mutatja be más felhasználói iparágak számára.

www.formnext.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek