Műanyagipari trendek

2015. április 14., kedd, 11:05

Címkék: AKF Arburg freeformer Milánó orvostechnológia plast

Az Arburg a műanyagalkatrész gyártási alkalmazások széles palettáját mutatja be május 5-9. között a milánói Plast szakkiállításon. A Freeformer olaszországi premierje során egyedi, vagy többkomponensű alkatrészek szerszám nélküli, standard granulátumokból történő additív gyártási folyamata tekinthető meg.

Az ARBURG szabad formájú műanyag fröccsöntés (AKF) eljárása mellett a többkomponensű alkatrészek, vagy a folyékony szilikonkaucsuk (LSR) megmunkálása, valamint a csomagolóipar és az orvostechnológia számára kifejlesztett alkalmazások is bemutatásra kerülnek.

Kétkomponensű alkalmazás

Az ARBURG szabad formájú műanyag fröccsöntés eljárása során teljes funkcionalitású műanyag alkatrészeket alakíthatóak ki 3D CAD adatokból. Az alapanyag az olcsó, hagyományos műanyag granulátum, ez nagy előny az additív gyártási folyamatokhoz képest. A fröccsöntéshez hasonlóan a granulátumot először megolvasztjuk. A speciális fúvókával felszerelt álló kimeneti egység piezotechnikával viszi fel a műanyag cseppeket rétegről rétegre, 60-200 Hz frekvenciával. Az alkalmazott fúvókától függően a nyomás alatt keletkező műanyag cseppecskék átmérője 0,18 és 0,3 milliméter között van.

A szabad formájú műanyag fröccsöntés (AKF) során szerszám nélküli, standard granulátumokból teljes funkcionalitású műanyag alkatrészek alakíthatók ki

A második kimeneti egység például különböző színek, speciális tapintási tulajdonságok, vagy mozgó kemény–puha kompozitok kialakításához alkalmas. A Plast szakvásárom bemutatott Freeformer akrilnitril-butadién-sztirol (ABS) és egy speciális hordozóanyag kombinációjával gömbcsukló formájú kulcstartót. A tartószerkezet ezt követően vízfürdőben távolítható el.

Innovatív csomagolási alkalmazások

A speciális „Packaging” (P) kivitelű hibrid Allrounder 720 H fröccsöntőgép italipari alkalmazás során kerül kiállításra. A gép 72 fészkes szerszáma mindössze 3,5 másodperces ciklusidő alatt készíti el a szénsavas üdítőitalokat tartalmazó palackok PCO-1881 típusú szájkiképzését. Az alapanyag adagolását az óránként több mint 160 kilogramm kapacitású Motan rendszer végzi. A gyártórendszer egy Nova Frigo hűtőegységet és egy Intravis optikai minőség-ellenőrzési rendszert is tartalmaz.

Az 1 500 kN záróerejű és 400-as fröccsegységgel felszerelt elektromos Allrounder 520 A vékonyfalú tárolóedények előállítása során kerül bemutatásra. A 5,3 gramm súlyú fedelek két másodperces ciklusidő alatt történő előállításához a DZ Stampi kétüreges zárt szerszámát használják majd.

Az additív gyártás során a mozgatható kulcstartóról (narancssárga munkadarab) a tartószerkezet könnyen eltávolítható

Többkomponensű és LSR fröccsöntés

A kétkomponensű golyóstollkupakok gyártását egy 1 600 kN záróerejű, 400-as és 100-as fröccsegységgel felszerelt hidraulikus Allrounder 520 S demonstrálja majd 8+8 üreges Fila szerszámmal. A körülbelül 20 másodperc ciklusidővel előállított polipropilén alaptestre lágy fogású TPE-S bevonat kerül.

A PVC orvostechnikai alkatrészek költséghatékony gyártását egy 1 500 kN záróerejű és 400-as fröccsegységgel felszerelt elektromos Allrounder 520 E működése közben ismerhetjük meg, miközben egy 1 000 kN záróerejű és 290-es fröccsegységű elektromos Allrounder 470 E folyékony szilikonkaucsuk megmunkálását végzi majd. Egy 21 gramm súlyú iPhone tok legyártása körülbelül 20 másodperces ciklusidővel végezhető el. A szerszámot a Prover, míg az adagolórendszert a 2 KM szállítja majd. Az anyagmozgatást a 6 kg terhelhetőségű Multilift Select robotrendszer végzi.

www.arburg.com/hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

Média Partnerek