KUKA robotok növelik a hatékonyságot a műanyag fröccsöntésben a Gebrüder Schwarz GmbH-nál

2019. február 11., hétfő, 11:23

Címkék: ipari robot KUKA KR Agilus KUKA Robotics műanyagfröccsöntés műanyaggyártás műanyagipar robot robotika

A Gebrüder Schwarz GmbH vezető vállalat a műanyag-fröccsöntés technológiájának terén. A cég a két régebben használt KUKA automatizálási megoldás mellé nemrégiben további 2 új hattengelyes robottal – KR Agilus és KR 16 – bővítette gyártási kapacitását ventilátorok gyártásához.

Az összetett fröccsöntött műanyag komponensek gyártása nagyfokú precizitást, reprodukálhatóságot és pontos ütemidőt igényel, emellett szavatolni kell a megadott ciklusidőt és folyamatbiztonságot is.

A ventilátorok gyártásánál a KR 16 robothoz négy tengely érkezik, amelyeket a szerszámba helyez. Az 1,2 mm átmérőjű, 1,5 cm hosszúságú apró alkatrészek behelyezése tökéletesen pontosan kell, hogy történjen, ehhez lézer méri ki a pontos helyzetet.

 

A műanyag-fröccsöntést követően a robot kiveszi a négy készre öntött ventilátort a szerszámból, és átadja a vizsgálóállomásnak, ahol kamerával ellenőrzik a terméket. A KUKA KR AGILUS sorozat kisrobotja (KR 6 R900) egyenként kiveszi a kész alkatrészeket a vizsgálóállomásról, és palettázott tálcákra helyezi.  Csak egy robot képes ezt a folyamatfázist megbízhatóan végrehajtani. Az emberi kéz érintése ugyanis az alkatrész korrodálódását okozná, ezért ez tilos. Kesztyűvel viszont nem lehet megfogni ezeket az apró tengelyeket.

www.kuka.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek