KUKA robot automatizálja a fröccsöntőgép kezelését

2019. december 06., péntek, 14:14

Címkék: automatizálás ipari robot KUKA KR Agilus KUKA Robotics műanyagfröccsöntés műanyagipar robot robotika

A robomotion GmbH egy KR AGILUS sorozatú KUKA robottal kifejlesztett egy rugalmas robotcellát a fröccsöntéshez. A Gindele GmbH vállalatnál most már ezt használják, és ennek segítségével optimalizálják a tartós műanyag evőeszközök többlépcsős feldolgozási folyamatát a dél-németországi Pforzheimban.

A kiváló minőségű műanyagot a Gindele vállalat fröccsöntőgépében a kívánt evőeszközformába öntik. A robomotion vállalat rendkívül rugalmas flexobot-robotcellája végzi egyfelől a fröccsöntőgép kezelését, az öntőfej eltávolítását, a kamerarendszerrel végzett minőség-ellenőrzést és a szerelést. A cellába egy fröccsöntőgépekhez való, KR AGILUS sorozatú KUKA robotot integráltak, amely a berendezés központi eleme.

 

 

A robot és a szerszámgépek, továbbá a fröccsöntőgépek együttműködése hatalmas potenciált rejt. Hat tengelyének köszönhetően a KR AGILUS rendkívül rugalmas, és összetett alkatrészeket is biztosan tud megfogni. A fröccsöntőgépekhez való robot kiveszi a kész öntött evőeszközt, és ellenőrzés céljából egy kamerarendszerbe továbbítja azt. Mivel az alkatrész ekkor még rendkívül forró, először félreteszi azt, hogy lehűljön. Miután lehűlt, a robot ismét megfogja az alkatrészt, és eltávolítja róla az öntőfejet. Ennek érdekében a KUKA robotot egy 3D-nyomtatóval készült megfogóval szerelték fel.

A fröccsöntő robotcellával nagy gyártási mélységet sikerült elérni a fröccsöntőgépes feldolgozáshoz kapcsolódóan. Ez a példa megmutatja, hogyan lehet rendkívül összetett feladatokat teljesen automatizáltan megoldani. Itt legfőképpen a rugalmasságra is utalva, a robotcellával ugyanis különböző projekteket lehet megvalósítani. A flexobot automatizálási megoldás ideálisan használható kisebb gyártási mennyiségekhez is.

www.kuka.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek