Kimagasló eredmény a Messe Düsseldorfnál

Több mint 31.000 kiállító és 1,4 millió látogató kereste fel a düsseldorfi rendezvényeket

2015. július 10., péntek, 15:08

Címkék: boot CARAVAN SALON EuroShop glasstec interpack kiállítás medica messe düsseldorf prowein Tube wire

Közel 90 magyar kiállító és több mint 3000 magyar szakmai látogató vett részt 2014-ben a düsseldorfi szakvásárokon. A vásártársaság konszolidált árbevétele 412 millió euróra nőtt. Ismét a vásártársaság bizonyult a térség legfontosabb gazdaságfejlesztőjének.

A Messe Düsseldorf konszern a tervezettnél magasabb eredménnyel zárta a 2014-es üzleti évet. Tavaly a konszern árbevétele 411,5 millió euró volt. A konszolidált adózott éves eredmény 57,7 millió euró. A külpiacokon mintegy 111,8 millió euró árbevételt ért el a konszern. A legfontosabb külpiac változatlanul Oroszország (45,9 millió euróval), majd a Cseh Köztársaság következik 33,3 millió euróval Kína előtt (16,9 millió euróval).

Az elmúlt üzleti évben a düsseldorfi árbevétel legnagyobb részét a világelső szakvásárok: az interpack, az EuroShop, a MEDICA, a ProWein, a glasstec, a boot, a wire, a Tube és a CARAVAN SALON adták.

A beruházási javak vásárainak legfontosabb helyszíne Düsseldorf

Werner M. Dornscheidt, a Messe Düsseldorf vezérigazgatója szerint az éves eredmény megerősíti, hogy helyes stratégiát követ a konszern: „A beruházási javak szervezésében világelsők vagyunk, az ebből táplálkozó sikerünk és a támogatást nem igénylő gazdálkodásunk miatt megválaszthatjuk fejlődésünk irányát.”

Folytatódnak a felújítások

Az elmúlt évekhez hasonlóan 2014-ben is folytatódott a düsseldorfi vásárváros optimalizálása. Az összes vásárcsarnok és ügyféltér átfogó felújítása a tervek szerint 2030-ra fejeződik be. A beruházás volumene 600 millió euró, ezt saját forrásból gazdálkodja ki a vállalatcsoport.

Dornscheidt úr hangsúlyozta: „Csak akkor tudjuk továbbfejleszteni hazai és nemzetközi üzletmenetünket, ha erős partnerei vagyunk az iparnak, csak így tudjuk biztosítani, hogy töretlenül bízzanak vásárszervezési képességeinkben, és csak így tudunk dönteni a szükséges beruházásokról. Ez azt jelenti, hogy a jövőben is meg kell őriznünk pénzügyi függetlenségünket.”

A nemzetközi részvétel aránya bizonyítja a düsseldorfi vásárok világpiaci színvonalát

A Messe Düsseldorf összesen 21 saját és 15 külső szervezésű rendezvényt tartott központi vásárvárosában. A nettó 1,32 millió négyzetméternyi kiadott csarnokterületen 31.269 kiállító mutatta be újdonságait mintegy 1,4 millió látogatónak. Ezen kívül a kongresszusokat több mint félmillióan látogatták.

A nemzetközi kiállítók aránya a saját szervezésű düsseldorfi vásárokon ismét szignifikánsan magas, mintegy 70 százalékos volt 2014-ben. Mindenekelőtt a ProWein (82,5 százalék), a Valve World Expo ipariszerelvény-vásár (79,5 százalék) és a MEDICA orvostechnikai szakvásár (77,7 százalék) tűnt ki nagyfokú nemzetközi részvétellel. A külföldi szakmai látogatók aránya szintén emelkedett és a saját szervezésű düsseldorfi rendezvényeken elérte a 38 százalékot. A Németországon kívüli látogatók aránya az interpack és a MEDICA esetében volt a legmagasabb 66, illetve 61,2 százalékkal. „Rendezvényeink világpiaci színvonala egyre több exportra törekvő beruházási döntéshozót vonz” – fejtette ki a vezérigazgató.

Bővül a nemzetközi rendezvénykínálat - termékcsaládokkal

A nemzetközi rendezvények fejlesztése érdekében 2014-ben állították fel a „Messe Düsseldorf 2030“ koncepciót: „Még inkább előtérbe helyezzük a nemzetközi termékcsaládjaink bővítését. Ezen kívül a düsseldorfi világmárkákat és a digitális szolgáltatásainkat akarjuk továbbfejleszteni” – jelentette be Dornscheidt úr.

Magyar részvétel

A magyar kiállítók és szakmai látogatók szintén nagyon kedvelik a düsseldorfi szakvásárokat. 2014-ben 88 kiállító és több mint 3000 szakmai látogató vett részt ezeken a rendezvényeken Magyarországról. Az exportfejlesztési szervezetek, a HITA illetve a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt, valamint a Magyar Turizmus Zrt Agrármarketing Vezérigazgatósága három kiállításon szervezett közösségi standot a magyar kis- és középvállalatok számára: a ProWein-on több mint 30 magyar borászat mutatkozott be, az interpack-on 20 év után ismét létrejött a CSAOSZ szervezésében egy magyar nemzeti stand. A MEDICA-n pedig hagyományosan közel 20 cég mutatkozott be a közösségi standon, és 10-nél is több magyar kiállító pedig önálló standon mutatta be legújabb orvostechnikai eszközeit, fejlesztéseit.

A legkedveltebb düsseldorfi szakvásárok a magyar kiállítók számára az EuroShop (kereskedelmi szakvásár), a MEDICA (orvostechnika), a ProWein (borászat) és az interpack (csomagolástechnika) voltak.

Magyarországi képviselet:

BD-EXPO Kft, Máté Szilvia

tel.: 1/346-0273, 20/977-9953

e-mail: office@bdexpo.hu

www.bdexpo.hu

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
ÉLELMISZER-BIZTONSÁG
Média Partnerek