K-Düsseldorf – Fókuszban az innováció

Interjú Werner M. Dornscheidt úrral, a Messe Düsseldorf vezérigazgatójával

2015. augusztus 12., szerda, 15:48

Címkék: gumiipar járműipar K-2016 K-Düsseldorf kiállítás műanyagipar

A világ legnagyobb műanyag- és gumiipari szakvására 2016-ban is az iparág kínálatának teljes skáláját vonultatja fel: a legújabb műszaki megoldásokat, az innovációkat, a jövőbe mutató fejlesztéseket.

Dornscheidt úr, néhány hete volt a kiállítók számára a jelentkezési határidő a K-Düsseldorf szakvásárra. Milyen visszhangot tapasztaltak a világ műanyag- és gumiiparából?

Rendkívül jó fogadtatásra talált a szakvásárunk! A cégek ismét több kiállítási területet igényeltek, így a Düsseldorfi Vásárváros mind a 19 csarnokát teljes egészében kitölti a rendezvény, amelyen több mint 3000 kiállító vesz részt a világ valamennyi földrészéről, hogy bemutassa újdonságait a szakmai közönségnek. A résztvevő vállalatok skálája nagyon széles: a világ minden táján jelen lévő óriáskonszernektől a kezdő vállalkozásokig a polimerek világpiacának valamennyi szegmenséből érkeztek jelentkezések. A K 2016 szakvásár páratlanul széles és egyedülállóan szerteágazó kínálatot vonultat fel.

A május végi határidőig bejelentkezett vállalatok mindegyike ki tud majd állítani, lesz elegendő terület számukra?

Megígértük, és ehhez tartjuk is magunkat: minden olyan vállalat kap standot, amelyik május 31-ig jelentkezett, és amelynek kínálata megfelel a K-Düsseldorf nomenklatúrájának. Egyes esetekben kompromisszumot kell találni a stand méretét tekintve, de bízom abban, hogy minden ügyfelünknek jó megoldást találunk.

Mi a K-Düsseldorf különlegessége? Nagyon sok kiállítót tud felmutatni néhány más szakvásár is ebben az iparágban.

A K-Düsseldorf a műanyag- és gumiipar újdonságainak bemutatásának színtere, és nincs még egy olyan szakvásár, amely ekkora lendületet adna az ágazatnak.

Már ma is világszerte számos vállalat fáradozik a 2016. októberi seregszemlénk előkészítésén és azon, hogy a lehető legjobb fényben tüntesse fel magát. Ez pedig nem jelent mást, mint hogy érdekes újdonságokat mutasson be. A versenyben ugyanis meghatározó jelentőségű az új termékek bemutatása, és csak az tud helytállni a globális versenyben, aki a megrendelőknek valódi előnyt kínáló új technológiákkal érkezik.

Szintén csakis és kizárólag a K-Düsseldorf-ra igaz, hogy a kiállítók és a látogatók körében is igen magas a nemzetközi részvétel. Ez egyrészről garantálja, hogy a szakmai látogatók minden kínálati csoportban a világszínvonalat ismerhessék meg, másrészről pedig a kiállítók is meg tudják szólítani a szakembereket – akik a világ több mint 100 országából érkeznek -, hogy találkozzanak olyan potenciális megrendelőkkel, akiket másként nem tudnak elérni.

Werner M. Dornscheidt, a Messe Düsseldorf vezérigazgatója

Az innováció áll tehát a középpontban a K 2016 szakvásáron. A kiállítók kínálata mellett nyújtanak további lehetőséget is az iparág újdonságainak és kilátásainak megismerésére?

A K-Düsseldorf keretében az iparvállalatok és a kutatóintézetek is bemutatják a műanyag- és gumiipar fejlődését és jövőbeni kilátásait. Ez egyrészről a kiállítói standokon zajlik, másrészről a szakmai látogatóknak széles skálájú, további értékes tájékozódási lehetőséget kínáló kísérő rendezvényeken. Hadd emeljek ki kettőt:

1)    A 6-os vásárcsarnokban rendezett különbemutató azt szemlélteti, hogy a műanyag miként alakítja a jövőnket, és hogy miként képes megoldani a jövő problémáit – mégpedig funkcionális, esztétikai és fenntarthatósági szempontból egyaránt. A szakmai fórumokon és a multimédiás bemutatókban olyan kérdéseket állítanak az előtérbe, mint az erőforrások hatékony felhasználása, a súlycsökkentés, az új szerkezeti anyagok és az „ipar 4.0”, vagy akár a tengerek elszennyeződése. A különbemutatót a német műanyagipari szövetség szervezi.

2)    Miközben a különbemutató az iparág döntésekért felelős vezetőit, valamint a média révén a széles nagyközönséget szólítja meg, addig a Science Campus a tudományos közösség találkozóhelye, ahol intézmények, egyetemek és főiskolák mutatják be a műanyagok és a gumiféleségek bonyolult témaköréhez tartozó legújabb kutatási eredményeiket, valamint párbeszédet is folytatnak az ipari felhasználókkal.

A szakmai látogatók a szerteágazó kínálatban meg tudják-e egyáltalán találni a szakvásár összes fénypontját?

Ebben teljesen biztos vagyok! A K-Düsseldorf kínálata hihetetlenül gazdag, ám a tagolása teljesen világos és átlátható. A vásárcsarnokokat az alábbi területekre osztjuk:

  • alap- és segédanyagok
  • félgyártmányok, műszaki alkatrészek és szálerősítésű termékek
  • gépek és berendezések,
  • szolgáltatások

Ez a tagolás garantálja, hogy minden látogató kerülő nélkül megkeresheti azokat a kiállítókat, akik megfelelnek szakmai érdeklődésének. Az interneten elérhető kiegészítő szolgáltatások kínálata megkönnyíti a vásárlátogatás előkészítését és az eligazodást a vásárvárosban. Az innovációs iránytű segítségével pedig még egyszerűbben megtalálhatók a kiállítók új fejlesztései.

A műanyag- és gumiipari szakvásárok világpiaci kínálata felbolydult az időpont-változások miatt. Ezen a téren hogyan pozícionálja magát a K-Düsseldorf?

Széles kínálatánál és a nemzetközi részvétel páratlanul magas arányánál fogva a K-Düsseldorf szakvásár egyedülálló és kitüntetett szerepet élvez a világban. Szakvásárunk az iparág szíve-lelke, egyúttal pedig kiindulási pontja a termékekhez, folyamatokhoz és problémamegoldásokhoz kapcsolódó alapvető döntéseknek. A K-Düsseldorf sikerének egyik titka a szakvásári koncepció, amelyet kezdettől fogva egyeztetünk a vállalatokkal és ipari szövetségekkel, és amit mind a mai napig fejlesztünk. Bevált ez a fajta partneri együttműködés, aminek az az eredménye, hogy a K-Düsseldorf évtizedek óta vitathatatlanul az élen áll a szakvásárok között. Éppen ilyen időkben halljuk, hogy a kiállítók és a döntésekért felelős vezetők kiemelt jelentőséget tulajdonítanak Düsseldorfnak. Az iparág nemzetközi rendezvénynaptára a K-Düsseldorf előre rögzített és változatlan időpontjához igazodik.

www.k-online.com

Magyarországi Képviselet:

BD-Expo Kft, Máté Szilvia

tel.: 1/346-0273

e-mail: office@bdexpo.hu

www.bdexpo.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

Média Partnerek