Jól kezdődik az év a nyírségi üzemben

Termelési kapacitásának 90 százalékát már lekötötte a nyíregyházi Hübner-gyár

2014. január 02., csütörtök, 07:51

Címkék: autóipar beruházás beszállító Dobi Józseg fejlesztés Hübner metró műanyag műanyag-alkatrész nyíregyháza Szabolcs-Szatmár-Bereg üzem vasút

Idei termelési kapacitásának már 90 százalékát lekötötte a német Hübner Cégcsoport nyíregyházi gyára - közölte az üzemet működtető Hübner-H Gumi- és Műanyagipari Kft.

Dobi József, a társaság gazdasági vezetője elmondta: az előzetes adatok szerint 2013-ban 33,5 millió euró, több mint 10 milliárd forint a nyírségi gyár árbevétele, ennek a 90 százalékára, mintegy 30 millió euró értékű termék előállítására már megrendeléssel rendelkeznek.

Globális beszállítók

Az üzem döntően autóbuszokhoz, vonatokhoz, villamosokhoz, metrókocsikhoz, valamint gépkocsikhoz készít gumi- és műanyag alkatrészeket. A termékek 95 százalékát exportálják, a legtöbb terméket európai uniós tagállamokba szállítják. A legnagyobb megrendelőik németországi, franciaországi és spanyolországi cégek, de a vevők között található a világhírű vasúti járműgyártó svájci Stadler AG, sőt az anyacégen keresztül Ausztráliába is eljutnak a nyíregyházi gyár termékei. Sydney elővárosi vasúti szerelvényeihez is gyártanak alkatrészeket.

Félezer munkahely

A nyíregyházi gyár átlagos létszáma 490, de jelenleg több mint 500 embert foglalkoztatnak. Az üzem 2013-ban komplex technológiai és infrastrukturális fejlesztést valósított meg. A 3,2 milliárdos beruházáshoz a Hübner-H Gumi- és Műanyagipari Kft. 800 millió forint európai uniós pályázati támogatást kapott. A beruházás keretében új üzemcsarnokot építettek, két meglévőt bővítettek, korszerű termelő berendezéseket és informatikai eszközöket vásároltak, termelésirányító irodákat alakítottak ki, ezzel 50 embernek teremtettek új munkahelyet.

Jó évük lesz

Dobi József tájékoztatása szerint a várható 33,5 millió eurós, 2013. évi árbevétel 5 millió euróval magasabb a 2011-esnél. A gazdasági vezető kiemelte: a jelentősebb bevétel-növekedés az autóbuszgyártás területén kialakult kedvező világpiaci lehetőségeknek köszönhető. Az idén szintén 33,5 millió eurós árbevételre számítanak - közölte Dobi József, megjegyezve: a korszerű berendezésekkel évi 40-50 millió euró értékű termék előállítására is képesek a nyíregyházi Hübner-gyárban.
 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

Média Partnerek