Jelentős beruházás a nyíregyházi üzemben

Befejeződött a hárommilliárdos fejlesztés a Hübner-gyárban

2013. december 13., péntek, 16:56

Címkék: alkatrész beruházás fejlesztés gumi gyártás harmonika Hübner járműipar munkahely műanyag nyíregyháza ragasztás üzem

Befejeződött az Európai Unió támogatásával megvalósult, több mint hárommilliárd forint értékű komplex technológiai és infrastruktúra fejlesztés a német Hübner Cégcsoport nyíregyházi gyárában - hangzott el a projekt december 13-i zárórendezvényén a nyírségi üzemben.

Dobi József, a Hübner-H Gumi és Műanyagipari Kft. gazdasági vezetője elmondta, hogy a 3,2 milliárd forint értékű beruházáshoz a cégcsoport csaknem 800 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott. Az összegből új üzemcsarnokot építettek, két meglévőt bővítettek, korszerű termelő berendezéseket és informatikai eszközöket vásároltak, és ötven embernek teremtettek munkahelyet, ötszázra növelve a foglalkoztatottak számát.

Nem csak a gépparkot, a tudást is fejlesztették

Dobi József a tájékoztatón kiemelte: az új termelői berendezések technológiai korszerűsítést eredményeztek, lehetővé teszik a kapacitásbővítést és új termékek előállítását is a jövőben. A beruházás során több mint 7700 négyzetméterrel nőtt a termelői terület, 2300 négyzetméterrel pedig a raktárkapacitás. Irodákat és szociális blokkot is kialakítottak, mintegy 1000 négyzetméteren. Mindemellett korszerű termelésirányító informatikai rendszert is üzembe állítottak. A projekt keretében képzéseket is tartottak, tizennyolcan sajátíthatták el a gumiragasztási technológiai szakmát.

Jól állják a versenyt

A gazdasági vezető az MTI munkatársának kérdéseire válaszolva közölte: az autóbuszokhoz, vonatokhoz, villamosokhoz, metrókocsikhoz és gépkocsikhoz gumi-, illetve műanyag alkatrészeket gyártó nyíregyházi üzem árbevétele az idén várhatóan eléri a 33,5 millió eurót. Az árbevétel 95 százaléka exportból származik. Egy évvel korábban 28,5 millió euró, mintegy 8 milliárd forint volt a gyár árbevétele. Az exportértékesítés ugyancsak 95 százalékos arányú volt. Ez - Dobi József szerint - azt jelenti, hogy a cég, amely a járműipari harmonikák gyártása területén piacvezető, szilárdan tartja pozícióját a nemzetközi versenyben.


(MTI)

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
CAREER WITH THE BMW GROUP

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

TECHNICAL SHIFT LEADER PAINT SHOP (F/M/X)

Média Partnerek