Egyre fontosabb az energiahatékonyság és az újrahasznosítás

Stabil üzletmenet és jó kilátások Oroszország műanyag- és gumiipari ágazataiban

2014. április 02., szerda, 11:14

Címkék: gumiipar interplastica messe düsseldorf Moszkva műanyagipar szakkiállítás

A Messe Düsseldorf és a Messe Düsseldorf Moszkva szervezésében megrendezett 17. interplastica kiállításnak ismét a moszkvai Krasnya Presnya kiállítási központ adott otthont. 28 országból érkezett összesen 687 kiállító nettó 13 500 négyzetméter kiállítási területen mutatta be termékeit és szolgáltatásait.

 
 
A kiállítók legnagyobb számban Oroszország, Németország és Kína képviseletében voltak jelen. Ők túlnyomórészt pozitív visszajelzést adtak a 2014. január 28–31. közötti nemzetközi műanyag- és gumiipari szakkiállításról. A szaklátogatók részéről intenzív érdeklődésről, ígéretes vevőkapcsolatokról és aláírt szerződésekről számoltak be. A párhuzamosan megrendezett interplastica kiállítást és az UPAKOVKA/UPAK ITALIA csomagolástechnikai szakkiállítást 20 ezren látogatták meg a FÁK valamennyi országából, nagyjából ugyanannyian, mint az előző két évben.
 
  
 
Oroszország legfontosabb műanyag és gumi feldolgozóipari beszállítói listáján továbbra is Németország áll az első helyen, amely az ágazatba történő export 32,2 százalékát bonyolítja, őt követi Olaszország és Kína. 2013 első tizenegy hónapjában a szegmenst érintő német export összértéke elérte a 204 millió eurót, ami az előző év azonos időszakában elért eredményhez képest 10,2 százalékos emelkedést mutat. Bernd Nötel, a Német Gép- és Berendezésgyártók Szövetsége (VDMA) Műanyag- és Gumiipari Gépek Németországi Egyesületének munkatársa szerint az orosz piac helyzete összességében biztató: – Tárgyalások húzódnak, projektek halasztódnak. Más területeken azonban még mindig nagy a befektetési hajlandóság. A dübörgő fröccsöntési és hőformázási ágazatok mellett a gumifeldolgozó gépek iránt mutatkozik nagy kereslet. Az állami finanszírozásnak köszönhetően egyre többet fektetnek műanyag csövek és szigetelőanyagok gyártásába. Oroszországban az újrahasznosítás fontos kérdéssé lépett elő, ami szintén pozitív irányú fejlődést jelez. Az ilyen irányú fejlesztések még gyerekcipőben járnak, de egyre szélesebb körben ismerik fel, hogy a természeti kincsekben bővelkedő országoknak is takarékosan kell gazdálkodniuk erőforrásaikkal – vont mérleget a szakember. A következő interplastica 2015. január 27–30. között lesz Moszkvában, szokás szerint párhuzamosan az UPAKOVKA/UPAK ITALIA kiállítással.
 
www.interplastica.de
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
ÉLELMISZER-BIZTONSÁG
Média Partnerek