Innovatív öntőforma-rakodó asztalok magas hozzáadott értékkel

2020. március 10., kedd, 06:00

Címkék: műanyag műanyagfröccsöntés műanyaggyártás műanyagipar öntőszerszám Stäubli

A Stäubli új mércét állított fel a fröccsöntésben az új MLT öntőforma-rakodó asztalokkal. Az MLT sorozat többféle méretben – maximum 60 tonnáig – érhető el átfogó felszereléscsomaggal és modulárisan kombinálható bővítési lehetőségekkel. Mindez garantálja a projekt gyorsabb végrehajtását, növeli az általános berendezéshatékonyságot, és biztosítja a gyorsabb megtérülést.

Napjainkban a műanyagipar komoly kihívásokkal szembesül a szerszámtípusok számának növekedése és a gyártási darabszámok csökkenése miatt, és ez a trend a digitális korban valószínűleg csak fokozódni fog majd. Ennek eredményeként a gyártók egyre sűrűbben cserélik az öntőformákat. A Stäubli az egyetlen gyártó, amely moduláris felépítésű, sínvezérelt öntőforma-rakodó asztalok szabványos választékát kínálja a műanyagfröccsöntő vállalkozások számára.

Az asztalok révén jelentősen optimalizálható a beállítási idő és felgyorsítható az öntőformacsere. A rendszer további előnyei a könnyű integráció, a projekt gyors megvalósítása, és az alkalmazásspecifikus környezethez történő egyszerű adaptálás. A Stäubli számos utólagos felszerelési lehetőséget is kínál a hozzáférhetőséget növelő kiegészítőktől az RFID olvasókon át az öntőforma-előmelegítő állomásig.

Átfogó, akár 60 tonnáig terjedő rendszerméretek és modulárisan kombinálható bővítési lehetőségek

Pontos pozicionálás és irányítás az öntőforma biztonságos kezeléséhez

A folyamat elején, amikor az öntőformát az asztalra helyezik, robusztus ütközők és vezetősínek biztosítják a forma gyors és biztonságos mozgatását, a szerszámcsere kezdőpozíciójának automatikus beállítását.

Az öntőformákat ezután hajtott betáplálóegységek és szabadon futó hengerek kombinációja szállítja és vezeti a megbízható és pontos pozicionáláshoz. Az MLT öntőforma-rakodó asztalok mindegyik kereke külön motorral rendelkezik, ami még akkor is lehetővé teszi a stabil és ellenőrzött mozgást, ha az asztalon kiegyensúlyozatlan a terhelés.

Azonnali használatra kész lézeres pozicionálórendszer

Az integrált lézer folyamatosan meghatározza az öntőforma-rakodó asztal pontos helyét a sínrendszeren. Ennek eredményeként a pontos pozicionáláshoz nem szükségesek közelítéskapcsolók, és az indításhoz nincs szükség referenciaműveletre. A rendszer ezáltal bármilyen megszakítás után azonnal újra készen áll a használatra. A pontos pozicionálás lehetővé teszi az öntőforma-rakodó asztal időhatékony és alacsony kopású gyorsulását és lassulását.

Nagy folyamatbiztonság Euromap 71 interfésszel

Az MLT öntőforma-rakodó asztalok vezérlése az Euromap 71 interfésszel zökkenőmentesen integrálható számos gépi vezérlőrendszerbe. A termék ezáltal teljes mértékben integrálható az OEM-gyártóktól származó gépekhez. Az integráció szintjétől függetlenül a gépkezelőt mindig védik a „d teljesítményszint, 3. kategória” szerinti biztonsági elemek.

Az opcionális öntőforma-melegítő állomás megkönnyíti az MCS-csatlakozók a rendszerbe történő egyszerű integrálását

A gépkezelő az MLT öntőforma-rakodó asztalok minden funkcióját felügyelheti a kezelőpanelről. A mind érintőképernyővel, mind grafikus felhasználói interfésszel rendelkező panel az asztal és az azon lévő öntőformák minden mozgását megjeleníti. A felhasználóbarát kezelőpanel felgyorsítja a munkafolyamatokat és kiküszöböli a hibákat, ezenkívül súgófunkcióval is rendelkezik, amennyiben a gépkezelőnek információra vagy segítségre van szüksége.

A Stäubli testreszabott MLT-megoldásokat is fejleszt és gyárt akár 130 tonnás öntőformasúlyig konkrét, a meglévő termékcsaláddal nem kiszolgálható vevői alkalmazásokhoz.

www.staubli.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek