Hézagmentes megfogók a beömlőnyílásokhoz

Bemutatkozott a FIPA 2016-os sorozata

2017. március 24., péntek, 06:00

Címkék: befogástechnika befogó FIPA fröccsöntés megfogó műanyagfröccsöntés műanyagipar

Új, önbeállító és hézagmentes beömlőnyílás-megfogókat fejlesztett ki a FIPA GmbH. A 2016-os sorozatot széles pofanyílás, nagy záróerő, egyszeres működés, valamint könnyű össze- és szétszerelhetőség jellemzi.

Az új befogók opcionális közvetlen érzékelési funkcióval, valamint sima, illetve fűrészfogas fogópofákkal is elérhetők. Az autó- és műanyagipari gyártók számára széles választék áll rendelkezésre, amelyből mindenki kiválaszthatja az adott követelményeknek és előírásoknak megfelelő modellt. A 2016-os sorozat egyben az első, amely a FIPA a céglogóból eredeztetett és a kiválóságot jelképező „red dot” védjegyét is magán hordozza.

A nagy szilárdságú, eloxált alumíniumötvözet házzal rendelkező horganyzott acél szorítópofákból álló sorozat egyaránt üzemeltethető olajozott és olajozatlan sűrített levegővel, és zord gyártási környezet mellett is megbízható teljesítményt nyújt. A közvetlen érzékelési funkcióval felszerelt modellek PNP vagy NPN kimenetű érzékelőket tartalmaznak. Lehetővé teszik a nagy zónákban történő szenzoraktiválást, a közvetlen alkatrészvizsgálatot és a felsőbb kontrollszinthez történő egyszerű integrálhatóságot. A szenzorfunkció nélküli megfogókhoz egy további szorítópofa-változat is rendelkezésre áll, amelynek kivehető HNBR tömítése gyors és egyszerű cserét tesz lehetővé (ezáltal minimalizálja a gép állásidejét), ellentétben a bevonatolt befogókkal, amelyeknél teljes csere szükséges, ha a védelmet nyújtó bevonat élettartamának végéhez ért. A HNBR tömítéseket tartalmazó modellek is kis lenyomatúak, –30 °C-tól +160 °C-ig hőállók, nem tartalmaznak szilikonokat vagy festékekkel történő érintkezés hatására károsodó anyagokat (PWIS), ami ideális választássá teszi őket az érzékeny műanyag alkatrészek fröccsöntőgépekből történő kíméletes eltávolítására.

„Széles termékválasztékunk legújabb tagjai több testreszabható funkcióval rendelkeznek, így ügyfeleink kiválaszthatják a saját alkalmazásukban megfogalmazott követelményeknek leginkább megfelelő szorítópofa-modellt és érzékelőképességet – jelentette ki Rainer Mehrer, a FIPA elnöke. – A nagy szorítóerő és a széles pofanyílás a nagyobb beömlőnyílások megbízható kezelését is lehetővé teszi, a hézagmentes lezárás pedig a kicsi és lapos beömlőnyílások esetében jelent felbecsülhetetlen előnyt.”

A 2016-os sorozatszámú megfogók 6 bar üzemi nyomáson maximum 52 N szorítóerőt állítanak elő. Súlyuk 148 és 168 gramm között van, a maximálisan rögzíthető átmérő pedig 20 mm.

FIPA Magyarország Kft.

www.fipa.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek