Fejleszt a sikeres magyar exportőr

Bővítette gyártókapacitását a kazincbarcikai Ongropack

2013. szeptember 27., péntek, 09:33

Címkék: beruházás BorsodChem csomagolástechnika csomagolóanyag fólia gép Kazincbarcika műanyag műanyagipar Ongropack Kft. PVC tiszta tér

Százmillió forintot fordított komplex technológiai fejlesztésre a műanyagipari gyártással és PVC-feldolgozással foglalkozó kazincbarcikai Ongropack Kft., elsősorban a megszerzett piaci pozíció megtartása és erősítése miatt.

Az 1993-ban alakult és a BorsodChem telephelyén működő cég - tájékoztatása szerint - főleg PVC-fóliákat és -lemezeket gyárt, értékesít az élelmiszeriparnak és a gyógyszeriparnak, a most befejezett fejlesztésnek köszönhetően mind a nyújtható, mind pedig a kemény fóliából több készülhet. A projektre uniós és hazai forrásból 100 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a cég, a pénzből gépeket vásároltak, modernizálták az infrastruktúrát, a gyógyszeriparnak gyártott kemény fólia szeleteléséhez korszerű technológiai hátteret, egy úgy nevezett tiszta teret hoztak létre. A termékei 90 százalékát exportáló, és emellett a legjelentősebb hazai gyógyszergyáraknak is beszállító cég az elmúlt évben csaknem 9 milliárd forint nettó árbevételt könyvelhetett el.


(MTI)

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

Média Partnerek