Bemutatkozott az S1 szemcseszóró rendszer következő generációja

Megismételhető eredmények, nagyobb hatékonyság és tisztább munkadarabok a 3D nyomtatott alkatrészek automatikus pormentesítésében és tisztításában

2020. október 21., szerda, 06:00

Címkék: 3D 3D nyomtatás additív gyártás additív technológia alkatrész tisztítás felület felületkialakítás felülettisztítás műanyag műanyaggyártás műanyagipar Rösler szemcseszórás tisztítás tisztítástechnológia

Az S1 rendszer új generációjának legfontosabb műszaki jellemzői közé tartozik a forgókosár az ergonomikus be- és kirakodáshoz, illetve a gépi környezet szennyeződésének megakadályozásához, a forgathatóan szerelt fúvókák, amelyek a megtisztított alkatrészek újraszennyeződését küszöbölik ki, valamint az ATEX-szabványoknak teljes mértékben megfelelő kialakítás. A kíméletes és egyben intenzív megmunkálás, a szemcsék könnyű és biztonságos cseréje, illetve a manuális és az automatikus üzemmódok közti egyszerű váltás hatékony és kiváló minőségű eredményeket garantál.

A por alapú 3D nyomtatási rendszerekkel gyártott műanyag alkatrészek esetében elvárás a maradék por teljes eltávolítása és a kiváló felületkialakítás. Ez elengedhetetlen a későbbi gyártási műveletek, például a festés vagy bevonatolás sikeréhez. A Rösler csoporthoz tartozó AM Solutions – 3D post processing technology részleg ehhez az S1 felületkezelő rendszert fejlesztette tovább. A költséghatékony plug-and-play berendezés ideális a kis és közepes szériában gyártott munkadarabok automatikus pormentesítésére és tisztítására.

Az új kialakítás időigényes újraszerszámozás nélkül teszi lehetővé a manuális és az automatikus üzemmódok közti egyszerű váltást, ami a nagyobb méretű alkatrészek megmunkálása során lehet nagyon előnyös. A gépkezelőnek csak annyit kell tennie, hogy kinyitja a forgókosarat és áthelyezi azt a munkakamra hátuljába. Ez munkaterületet szabadít fel a nagyobb alkatrészek kézi megmunkálásához. A konstrukció révén a gépkezelő nincs kitéve mozgó alkatrészeknek, így további biztonsági funkciókra sincs szükség.

Az új S1 rendszer a kis- és közepes szériás 3D nyomtatott műanyag alkatrészek automatikus pormentesítésére és tisztítására szolgál. Az utómunkák így hatékonyabban, biztonságosabban és megismételhetően végezhetők el. (Forrás: Rösler Oberflächentechnik GmbH)

Automatizált pormentesítés – gyors, megbízható és megismételhető

Az integrált forgókosár 25 literes és maximum 50 kg-os tételek teljesen automatikus tisztítását teszi lehetővé. A speciális kosár kialakítás biztosítja az alkatrészek optimális elhelyezését szemcseszórás közben, ami a rezgő fúvókákkal kombinálva hatékony és kíméletes műveletet, valamint rövid ciklusidőket garantál. A finiselési feladattól függően a szemcseszórás üveggyöngyökkel vagy megfelelő műanyag közeggel is elvégezhető. A művelet befejeztével a fúvókák nem felfelé billennek, hanem automatikusan elfordulnak a kosárból. Ez megakadályozza, hogy a fúvókatartón felhalmozódott por visszahulljon a kosárba és később újraszennyezze a már megtisztított alkatrészeket.

Az S1 be- és kirakodásához a kosár a kabin frontoldali nyílásához fordul, de a munkakamrában marad. Ez lehetővé teszi a munkadarabok ergonomikus be- és kirakodását a gép közvetlen környezetének porral történő beszennyezése nélkül.

Az S1 munkakamrájának belsejét és a forgókosarat antisztatikus poliuretán bevonattal látták el. A kosár belsejének pontosan meghatározott Shore-keménysége megakadályozza a munkadarabok színszennyeződését. A speciális kosár kialakítás ezenkívül az alkatrészek optimális elhelyezését is biztosítja szemcseszórás közben, ami a rezgő fúvókákkal kombinálva hatékony és kíméletes műveletet, valamint rövid ciklusidőket garantál. (Forrás: Rösler Oberflächentechnik GmbH)

A gép PLC-je több program tárolását teszi lehetővé munkadarab-specifikus paraméterekkel, például nyomással, vagy a kosár fordulatszámával. A paramétereket a vezérlés a folyamat során végig figyeli, így azok eltárolhatók, vagy egy magasabb szintű IT-rendszerbe továbbíthatók. A megadott paraméterektől való eltérés esetén a PLC akusztikus vagy vizuális figyelmeztetéssel riaszt.

Integrált egészség-, munka- és alkatrészvédelem

Az S1 munkakamrájának belsejét és a forgókosarat antisztatikus poliuretán bevonattal látták el. A kosár belsejének pontosan meghatározott Shore-keménysége megakadályozza a munkadarabok színszennyeződését. Szemcseszórás közben a kavargó por robbanásveszélyes, ezért sok gépgyártó előírja a felhasználók számára a gépbe bevihető közeg maximumát. Az AM Solutions – 3D post processing technology az ATEX-szabványoknak megfelelő alkatrészek, például motorok és szelepek felhasználásával küszöbölte ki ezt a problémát. A viszonylag alacsony – 3 bar-os szemcseszórásnál 80 dB (A) alatti – zajkibocsátásnak és a légzáró ajtóknak köszönhetően az S1 biztonsági szemüveg és zajvédelem nélkül is működtethető.

Az S1 be- és kirakodásához a kosár a kabin frontoldali nyílásához fordul, de a munkakamrában marad. Ez lehetővé teszi a munkadarabok ergonomikus be- és kirakodását a gép közvetlen környezetének porral történő beszennyezése nélkül (Forrás: Rösler Oberflächentechnik GmbH)

Hatékony szemcsekezelés

A kezelőpanel, a PLC, a porgyűjtő és a könnyen cserélhető szemcsetartály mellett a kompakt S1 gép integrált közeg osztályozó rendszerrel is rendelkezik, ami egy keringetőből és egy vibrációs szeparátorból áll a por és a leválasztott darabok kiválasztására. Kiváló minőségű szemcseszórás csak állandóan magas minőségű szemcsékkel biztosítható.

A gép az automatikus és a manuális szemcseszóráshoz két megfigyelő ablakkal rendelkezik. Egy „légfüggöny” akadályozza meg, hogy a szemcsék eltalálják az ablaktáblákat. Az átgondolt műszaki kialakítás nemcsak a folyamatbiztonságról és a hatékonyságról, hanem a munkahely és az alkalmazottak egészségének védelméről is gondoskodik.

www.solutions-for-am.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek