Az element14 közösség bemutatta a 3D nyomtatásról szóló e-könyvet

A „3D nyomtatás 2021” című fejezet a 3D nyomtatás eredetéről, lényegéről, jövőjééről és még sok minden másról szól.

2021. szeptember 21., kedd, 11:39

Címkék: 3D nyomtatás additív gyártás asztali 3d nyomtató e-könyv Farnell ipari 3d nyomtató

Az element14 közösség, egy új e-könyvet adott ki, amely betekintést nyújt a 3D nyomtatás történetébe és lényegébe, beleértve a folyamatokat, az anyagokat és az alkalmazásokat – valamint abba is, hogy mit hozhat a modern technológia jövője.

A 3D nyomtatás gyorsan fejlődött az elmúlt két évtizedben, és a nagyvállalatoktól és a kizárólag az iparban használatos nyomtatóktól a megfizethető modellek felé mozdult el, amelyek ma már a garázsokban és a lakásokban is megtalálhatók. Mint minden más technológia esetében, a vállalatok a 3D nyomtatás innovációból is profitálnak és az eljárást új területekre és alkalmazásokra terjesztik ki. Vannak 3D nyomtatók, amelyek különböző ételeket, köztük pizzákat állítanak elő, mások pedig hatalmas robotnyomtatók segítségével hatalmas házakat építenek. A technológia szinte bármire használható. Az új e-könyv feltárja, miként lehetséges mindez, többek között:

  • A 3D nyomtatás rövid története;
  • Az alkalmazott eljárások: szálhúzásos technológia (FDM), sztereolitográfia alapú eljárás (SLA) és szelektív lézeres olvasztás (SLM);
  • Szeletelő (slicing) szoftver és működése, beleértve a CAD szoftvereket, mint például a Blender és az AutoCAD, valamint a Prusa3D PrusaSlicerhez hasonló nyílt forráskódú slicereket, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára a 3D modellek finomhangolását és rétegekre vágását;
  • A 3D modellek készítéséhez használt huzalok típusai és alkalmazásuk a különböző iparágakban az élelmiszeripartól a repülőgépiparig: PLA, PEEK, PETG, ABS, gyanták, fa, cement és fémek;
  • A jelenlegi 3D nyomtatási technológiák, mint például a Stepcraft M-1000 szériája, a Snap maker 2.0, házakat készítő nyomtatók eszközök az űrben és orvosi eszközök;
  • Az additív gyártás mennyiben a jövője a 3D nyomtatásnak?

A Farnell legkedveltebb nyomtatói közé tartoznak:

  • Multicomp MC-I20: 3D nyomtató, ami szállítás után azonnal használható, garantáltan kiváló termékeket gyárt már az első naptól, még ABS-ből is. A nyomtatótálca 200 × 200 mm-es, ami a legtöbb alkatrészhez elég. Ami igazán megkülönbözteti ezt a nyomtatót, az a nyomtatási minőség. Az MC-I20 rétegvastagsága 0,05–0,4 mm, a modern nyomtató mechanika felbontása tehát elég magas. Olyan kényelmi funkciókat is tartalmaz, mint például a nyomtatás befejezésekor az automatikus kikapcsolás, vagy a törött nyomtatószál érzékelése.
  • Ender – 3 V2: Az Ender-3 V2 a népszerű Ender -3 továbbfejlesztett változata, gyors felmelegítéssel, rendkívül halk nyomtatási üzemmódokkal barázdált fémtesttel, valamint új, szilícium-karbid üvegplatformmal. A nyomtató áramszünet után is folytathatja a nyomtatást, ha felismeri pozícióját a g kódban, és ott folytatja a műveletet, ahol korábban abbahagyta.
  • Epsilon W27: Az Epsilon W27 egy hatékony, professzionális 3D nyomtató, amit szilárd alkatrészek ipari minőségű anyagokból történő előállítására terveztek. Passzív fűtött kamrával, teljes burkolattal és páratartalom-szabályozással rendelkezik. A vetemedésre hajlamos ABS-ből is jobb nyomtatási minőséget kínál. Az 5 hüvelykes, színes, kapacitív érintőképernyő egyszerű használatot és kezelhetőséget biztosít. A nyomtatás Wi-Fi vagy Ethernet kapcsolaton (online) vagy SD-kártyán (offline) keresztül érhető el.

Ha további információra van szüksége a 3D nyomtatásról, kérjük, tekintse meg forrásainkat itt. A teljes e-könyv elolvasásához kérjük, keresse fel az element14.com webhelyet.

www.farnell.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BESZÁLLÍTÓI KAPCSOLATOK

Itt a lehetőség tajvani kapcsolatokat építeni!

Média Partnerek