A tisztaság fél egészség!

FlexLink-megoldások a Motek szakkiállításon

2016. január 07., csütörtök, 09:29

Címkék: anyagmozgatás élelmiszeripar Flexlink italgyártás konvejorrendszer Motek 2015 WLXH

Alacsony költségű és kockázatú, dinamikus termelési rendszerek az élelmiszeriparban – a stuttgarti Motek szakkiállításon a FlexLink megmutatta, hogy az ergonomikus gyártás az összköltség csökkentésével párhuzamosan is lehetséges.

Az élelmiszer- és italgyártásban egyre intenzívebb a verseny. Egyre gyakrabban kerülnek napirendre olyan kérdések, mint a termelési költségek, az új termékek bevezetésének gyorsasága, a változó kereslet menedzselése, a márkavédelem, az élelmiszer-biztonság és a megfelelő munkakörülmények biztosítása. A hatékony termelés, a márka- és fogyasztóvédelem, valamint a biztonság párhuzamos megvalósítása nem lehetetlen vállalkozás.

A legkorszerűbb szállítószalagok

A Motek szereléstechnikai kiállítás látogatói tanúi lehettek az új generációs, higiénikus alkalmazásokra szánt, moduláris kiépítésű széles szállítószalagok világpremierjének. A HACCP és EHEDG irányelveknek megfelelő, a már bizonyított WLX-termékcsalád továbbfejlesztésének számító WLXH konvejorrendszer minden olyan alkalmazás számára ideális, ahol a szalag közvetlenül érintkezik az élelmiszerrel.

A kifinomult részletek és az egyedülálló hatékonyság és higiénia lehetővé teszi a csomagolatlan termékek közvetlenül a szállítószalagon történő továbbítását. Az élelmiszergyártás és -csomagolás során azonban a tisztaság a fogyasztók biztonságának és a termék eltarthatóságának előfeltétele. A WLXH szállítószalag hatékony vízelvezető rendszert tartalmaz, nincsenek éles sarkai, üregei és pórusai, az időtakarékos tisztítás érdekében még a lánc is felemelhető. A rendszer így egyszerűen és egyenletesen tisztítható, könnyen megközelíthető és gyorsan szárad. Még a CIP-rendszer (helyben való tisztítás) is megoldható, ehhez a cég kiegészítők egész sorát kínálja.

Komplett megoldások

A gyártók által igényelt hatékony termelési rendszerekhez a FlexLink előtanulmányokat, megoldásokat, tervrajzokat, integrációs lehetőségeket tartalmazó kulcsrakész megoldásokat kínál. A látogatók megismerhették és kipróbálhatták az FL Designtool animált 3D-s tervezőszoftvert is, ami komplett szállítószalagtervek gyors és egyszerű létrehozását teszi lehetővé a darabjegyzékig bezáróan.

A standon a termékáramlás is 3D modellezésre került, ami a lehető legjobb módszer a tervezési pontosság és a várható kapacitás ellenőrzéséhez. „Pozitív visszajelzések érkeztek hozzánk az élelmiszeripari ügyfeleink részéről, különösen a holisztikus megközelítésünk nyerte el a vásárlók tetszését” – jelentette ki Mattias Byström, a FlexLink ügyvezető igazgatója.

www.flexlink.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

Média Partnerek