A stand, ahol megérte megállni

1 500 látogató kereste fel a Stäubli standját a K 2019 szakkiállításon

2019. december 18., szerda, 06:00

Címkék: csatlakozás-technika csatlakozó fröccsöntés fröccsöntőszerszám K-2016 K-Düsseldorf műanyag műanyagfröccsöntés műanyaggyártás műanyagipar Stäubli

Telt ház mellett zajlott 2019. október 16–23. között a düsseldorfi K 2019 műanyag- és gumiipari szakkiállítás. A több mint 60 ország mintegy 3 000 kiállítója 200 000-nél is több szakmai látogatót vonzott Düsseldorfba a világ minden tájáról.

A K 2019 szakvásár a műanyagipar intelligens technológiáira és a fröccsöntőgépek integrált automatizálására helyezte a fókuszt. Az iparágban páratlanul átfogó tapasztalattal rendelkező Stäubli a folyadékcsatlakozóktól az elektromos csatlakozásokon át egészen a robotikával járul hozzá a műanyagipar fejlődéséhez. Az összes üzletág által támogatott Stäubli-csapat a kiállítás hét napja alatt több mint 1 500 látogatót fogadott, az automatizálási technika svájci szakértőjének standja tehát olyan szigetnek bizonyult a vásári forgatagban, ahol érdemes volt rövidebb-hosszabb ideig elidőzni.

A Stäubli egyedülálló kiállítási koncepciójának keretében a standon egy teljesen működőképes interaktív I4.0 fröccsöntő cella mutatta be az öntőszerszámok gyors cseréjének legújabb fejlesztéseit és az innovatív automatizálási megoldásokat. A megoldás nagyon hasonló volt az MSV 2018 szakvásáron bemutatott rendszerhez. A látogatók élő bemutatók során lépésről lépésre ismerhették meg, hogy miként hasznosíthatók az egyes technológiák a nagyobb teljesítmény eléréséhez. A folyamat a szerszám előkészítésével kezdődik egy integrált előmelegítő állomásban. A folyamatban lévő gyártással párhuzamosan itt a soron következő fröccsöntő szerszámot készítik elő a gépen történő felhasználásra. Minden közeg-, energia- és elektromos csatlakozás egyetlen lépésben valósítható meg a Stäubli központosított multicsatlakozó rendszerével. Az előírt hőmérséklet elérése után a szerszámbetöltő rendszer a szerszámot közvetlenül a gépbe helyezi. A direkt hajtású görgőrendszer a szerszámcserét a legnagyobb pontosság mellett hajtja végre – természetesen a modern szenzortechnika vívmányait kihasználva. A gép és az asztal minden lépésben automatikusan konfigurálja saját beállításait. A szerszámbetöltő asztal mind a szerszám, mind a gép adatait felismeri. A szerszámgéphez rögzített Stäubli rakodórendszer a szerszám magasságát is pontosan figyeli. Az öntőszerszám mágneses rögzítése előtt a rakodórendszer központosítja a szerszámot, és másodpercek alatt elvégzi a pontos pozicionálást.

A K szakvásár történelmében először folyt vita egy standon a gyártócellába integrált fröccsöntőszerszám-javító állomások előnyeiről. Ezek az innovatív rendszerek tökéletes megoldást kínálnak minden tisztítási, ellenőrzési és karbantartási feladathoz. Az állomásokat a vevői elvárásoknak megfelelően az összes 1 és 130 tonna között, vagy akár feletti fröccsöntő szerszám kiszolgálására tervezték. A karbantartó állomások rendkívül rugalmasak minden típusú befogórendszerhez, valamint vízszintes és függőleges terheléshez.

www.staubli.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS

SENIOR SPECIALIST ENVIRONMENTAL MANAGEMENT AND PERMITTING (F/M/X)

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

PRODUCTION SUPPORT TECHNICIAN (F/M/X)

Média Partnerek