3D-s nyomtatás Creo 3.0 szoftverben

2015. október 03., szombat, 11:10

Címkék: 3D nyomtatás additív gyártás Creo PTC S&T Consulting Hungary Kft. Stratasys tervezői szoftver

A 3D-s nyomtatás lassan kikerül a prototípus-gyártás világából. Manapság egyre több cég vizsgálja a technológia sorozatgyártásban történő alkalmazásának – „additive manufacturing” – lehetőségeit. A 3D-s nyomtatásnak a Creo gyártója, a PTC is nagy figyelmet szentel.

A Creo 3.0 egyik új fejlesztésével sokkal egyszerűbbé válik a 3D-s nyomtatás. A PTC szerződést kötött a Stratasys céggel, és a leggyakrabban alkalmazott nyomtatóira közvetlenül kiküldhetők a modellek. A szoftverben láthatók az adott nyomtató paraméterei, a nyomtatási munkaterület és anyagot is választhatunk a nyomtatáshoz. Beállíthatjuk a kívánt pontosságot kézzel, vagy alkalmazhatjuk az előre definiált értékeket.

A nyomtatási térben a rendszerrel optimalizálható a modellek elhelyezése, megtekinthető a megtámasztó rendszer is. Vágósíkokkal betekintést nyerhetünk a modellek belsejébe. A nyomtatás előtt a szoftver elemzi a nyomtatandó modelleket, és kiszűrhetők a nyomtatási hibákat okozó vékony falak, vagy szűk csatornák. A szoftver kiszámítja a nyomtatás idejét, valamint a felhasználásra kerülő anyagok mennyiségét.

A felhasználók saját nyomtatókat is definiálhatnak, így a szoftverrel más gyártók nyomtatói is használhatók. A Creo 3.0-ban megjelent funkciók csak az első lépést jelentik. A Creo 4.0-ban további haladó funkciókkal fog bővülni a 3D-s nyomtatás eszköztára.

További információ:

S&T Consulting Hungary Kft.

www.snt.hu/cad, 06-1/371-8060

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek