3D nyomtatás megmunkálógépekben

Additív-forgácsoló hibrid szerszámgépet mutatott be a HURCO

2016. október 17., hétfő, 06:00

Címkék: 3D nyomtatás additív gyártás forgácsolás HURCO megmunkálóközpont WinMax

A fémmegmunkálás nemzetközi seregszemléjére időzítette a HURCO a gyors prototípusgyártás és az additív megmunkálás terén kifejlesztett újdonságának, a 3D nyomtatófejjel felszerelt megmunkálóközpontnak a bemutatását. A megoldással először vált lehetővé 3D modellek CNC-megmunkálóközponton történő programozása és kinyomtatása.

Megmunkálóközpontok 3D nyomtatófejjel felszerelve

A gépek és alapanyagok összhangja és hatékony kihasználása kulcsfontosságú a maximális termelékenység eléréséhez. A nyomtatófejet ezért közvetlenül az orsóba integrálták, az olvadási hőmérséklet pedig anyagfüggően állítható be. A nyomtatófej – minden más szerszámhoz hasonlóan – az orsón keresztül hajtott és vezérelt. A cég által fejlesztett WinMax vezérlés új nyomtatási modulja tölti be a dialógusokat és NC programokat, majd a nyomtatófej által olvasható formátumba konvertálja azokat, és felügyeli a beprogramozott munkadarab-megmunkálást. Igény szerint egy STL-fájlt generál, amely asztali 3D nyomtatókban is felhasználható.

HURCO-innovációk a gyors prototípusgyártás és az additív megmunkálás terén: 3D nyomtatófejjel felszerelhető megmunkálóközpontok

Intuitív vezérlés

A HURCO gépek alapfelszereltségének számító integrált CNC-vezérlés a cég felhasználóbarát WinMax vezérlőszoftverén alapul. A könnyen elsajátítható gépprogramozást lehetővé tevő szoftver beállítási dialógusok segítségével lépésről lépesre vezeti végig a gépkezelőt a megmunkálási folyamat minden fázisán. Ezáltal minimálisra csökkenthető a felszerszámozásra és a programozásra fordítandó idő, és maximalizálható a gép teljesítménye. A gépberuházás megtérülési rátája attól függetlenül magasan tartható, hogy a berendezés egyedi, kis- vagy nagyszériás, esetleg prototípusgyártásban kerül alkalmazásra.

www.hurco.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek